Nemény András: Vegye meg a város a Savaria nagyszállót!

Az Éljen Szombathely választási szövetség szerint hasznosítható lenne az épület.

Az lenne a megoldás a lassan két évtizede üresen álló épület hasznosítására, ha azt megvenné az önkormányzat

– mondta Nemény András, az Éljen Szombathely választási szövetség polgármesterjelöltje a Savaria nagyszálló előtt tartott sajtótájékoztatón, pénteken.

Nemény javaslata szerint tervpályázatot kell kiírni a hasznosításra, és ha sikerül megoldani a parkolási gondokat, akkor haszonnal lehet értékesíteni az épületet. Hangsúlyozta, nem csak az épületről van szó, hanem a környezetéről is, azt is rendbe kell tenni.

Nemény András és Lukács Dániel
Szilágyi József (telefonos fotó)

Kijelentette, ha megkapják a választók bizalmát, ezt meg is teszik a következő öt éves ciklusban. Nem kell félni a megvásárlásától, az, hogy funkciót is találjanak az épületnek, például a báltermet használná a város is, a kávézót pedig meg lehet nyitni a városlakók előtt is.

Azt is elmondta, hogy az elmúlt héten a lakók kérésének megfelelően meg kellett rendelni a szálló körüli gaz eltávolítását, a Szomhull ugyanis nem illetékes a magánterületen, a tulajdonos pedig évek óta nem törődik az épülettel és környékével.

Megjegyezte, az épület cserepei 2011-ben kezdtek hullani, 2013-ban kerítették körbe a szállót a cserépveszély miatt. A jelenlegi városvezetés annyit tett, hogy Takátsné Tenki Mária 70 ezer forintot ajánlott fel képviselői keretéből, hogy a cserepekre egy hálót húzzanak, ami megakadályozza a további cseréphullást. Nemény szerint ez azonban nem igazi megoldás.

Lukács Dániel, a választási szövetség belvárosi képviselő-jelöltje annyit tett hozzá, hogy nem csak a szállót, hanem a környékét is meg kell újítani, több bejelentést kapott ő is, és így fákat ültetnek a szálló mögötti parkolóba. Ami illik Nemény András 1000 fa ültetését és 1000 parkoló létrehozását célzó programjába – mondta.

A Savaria nagyszálló történetét ebben a cikkben Szombathely régen és ma - A Nagyszálló 2012. February 01. 12:18 foglaltuk össze, az állapot megszüntetéséről itt írtunk Megszüntetik az életveszélyes állapotot a Savaria nagyszálló mellett 2019. June 01. 11:14 .

Másfél hónapja készült videónk az elhagyott Savaria Szálló külsejéről és belsejéről:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019