Csalók járják a szombathelyi lépcsőházakat?

Olvasónk arra hívja fel a figyelmet, hogy a lakásszövetkezetre hivatkozva kérnek előleget felújításokra.

A Károly Róbert utca 14-ből hívott minket egy nyugdíjas lakó nemrég. Elmesélte, hogy egyik szomszédjához becsöngettek, és a lakásszövetkezetre hivatkozva előleget akartak kérni a műanyag nyílászárók felújítására.

A lakó megjegyezte, hogy a lakásszövetkezet minden információt kitesz a faliújságra, ott nem látott hasonlót. Azt a választ kapta, hogy biztosan letépték a papírt, de mindez gyanút keltett a lakóban, így a férfi nem jutott előleghez.

Vigyázzunk az ismeretlenül becsöngetőkkel!
Nyugat.hu

Olvasónk nem tartja kizártnak, hogy valóban egy vállalkozó volt, és tényleg munkát akart végezni, de az biztos, hogy a lakásszövetkezettel nem egyeztetett. És - mint mondta -, aki egy dologban hazudik, az a többiben is hazudni fog.

Hozzátette, több hasonló eset is volt az előző években, főleg karácsony előtt. Tavaly radiátorcseréhez kértek előleget ismeretlenek a lakóktól azzal, hogy ha még ebben az évben megrendelik az újat, akkor olcsóbban jutnak hozzá. Hatvanezer forintot kértek, aztán soha nem jelentkeztek.

Olvasónk felhívta a rendőrséget is, ahol megkérdezték, akar-e feljelentést tenni, de ő azt mondta, egyelőre nincs miért, de kérte a rendőrséget, hogy hívják fel a lakók figyelmét a veszélyre.

Szombathelyen többször elfordult már hasonló csalás, tavasszal itt is jelentkeztek az unokázós csalók Vigyázzunk a nagymamára! Szombathelyen is próbálkoznak a csalók 2019. May 08. 08:06 . Hátrom éve az áramszolgáltató munkatársainak kiadva magukat raboltak ki idős embereket Idős embereket fosztottak ki országszerte 2016. May 27. 10:12 , négy éve a csatornát akarták kitisztítani Csalók járják Szombathelyt, és a szennyvízben akarnak turkálni 2015. December 07. 13:18 úgy, hogy erre nem volt megbízásuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem