Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Üzletszerűen, nagy értékben elkövetett költségvetési csalásért emeltek vádat a szombathelyi főszerkesztő ellen

Három bűncselekmény szerepel Cseszkó Tamás vádiratán. Nem ez az első ilyen ügye.

Cseszkó ellen nem először emelnek vádat. Tavaly írtunk arról, hogy a bíróság 200 nap elzárással egyenértékű pénzbírsággal sújtotta Megszületett az ítélet Cseszkó Tamás újságíró ügyében 2016. July 04. 18:58 . Akkor a bíróság megállapította, hogy Cseszkó és társai nem szabályosan vezették a Pointer Food & Média Kft könyvelését, emiatt a hatóságok nem ismerhették még a cég 2013. és 2014. évi pénzügyi, jövedelmi helyzetét. Az újságíró, akit nemrég neveztek ki a Pannon Lapok Társasága gondozásában megjelenő Szombathelyi 7 Nap felelős szerkesztőjévé, a nyomozás során beismerő vallomást is tett „Álnok felelősségemet elismerem” - vádat emelnek Cseszkó Tamás ellen  2016. June 08. 18:05 .

Cseszkó Tamás
Forrás: Facebook / Cseszkó Tamás

Nemrég azonban újból nyomozás indult ellene, ennek a tényét a Vas Megyei Főügyészség is megerősítette. Megkeresésünkre azt válaszolták, hogy Cseszkó ellen a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, számvitel rendje megsértése büntette, és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. (Ez lehet adócsalás, feketefoglalkoztatás, munkaügyi szabályok megsértése, stb.)

Információnk szerint ezek az ügyek a férfi üzleti és vállalkozási tevékenységéhez köthetőek. A szombathelyi újságíró ugyanis több, azóta megszűnt cégben volt érdekelt, néhány cégnek pedig tulajdonosa is volt.

Cseszkó Tamás átveszi a legjobb helyi újságírónak járó Kuntár Lajos-díjat a Vas megyei közgyűlés elnökétől, Majtényi Lászlótól
BZ

Ezekről a cégekről korábban már részletesebben írtunk Ilyen egy csúcsra járatott sajtós: hálapénzek, adóügyek, bedőlt cégek 2015. September 15. 14:35 , mint ahogy arról is, hogy Cseszkó mennyi mindenbe kóstolt bele az évek során. A Pointer Food & Média Kft.-n kívül az ő nevén volt a 6van9 Music Pub Kft. is, de egy évig volt az ügyvezetője a Vasi Nemezisz Kft.-nek, amit szintén felszámoltak. Ezek a cégek viszont sorra tönkrementek, nem kis adótartozást hagyva maguk után.

Cseszkót két éve Kuntár Lajos-díjjal tüntette ki A csillogó ifjú tehetség, Cseszkó Tamás kapta az idei Kuntár Lajos Sajtódíjat 2015. March 13. 15:22 a Vas megyei közgyűlés.

Cseszkó Tamást az üggyel kapcsolatban több csatornán is próbáltuk elérni, sikertelenül. Emailben is feltettük kérdéseinket, ha választ kapunk, közöljük.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra