A csillogó ifjú tehetség, Cseszkó Tamás kapta az idei Kuntár Lajos Sajtódíjat

A jobboldal fiatal kedvence méltó örököse a volt haditudósítónak, bölcsészdoktornak és népművelőnek.

Nem is hozhatott volna jobb döntést a megyei közgyűlés! Szinte érthetetlen, miért volt vita a döntésről. Egyúttal el kell ismernünk a Fidesz politikusainak bölcsességét, mert felismerték, hogy Cseszkó Tamás valóban nagy tehetség. A 24 éves, magát újságírónak valló fiatalember jelenleg jelentős teljesítményt nyújt a megyei napilapban Ráteszi a kezét a Fidesz a Vas Népére? 2014. August 28. 07:47 és saját, mára a PLT által finanszírozott online lapjában.

Kitüntetést kapott Cseszkó Tamás
BZ

Cseszkó fiatal kora ellenére már több online médiát szerkesztett, négy évig eredményesen dolgozott a szimfonikus zenekar és Mérei Tamás mellett, sőt még a Savaria Karnevál Közalapítvány kuratóriumát is segítette tanácsaival. Ez az az időszak, amikor a zenekar felhalmozta 153 milliós adósságát 153 milliós hiány miatt menesztették a szombathelyi szimfonikus zenekar igazgatóját 2015. February 13. 13:30 , és ennek egyik következménye a jelenlegi zűrzavar Ki és mikor kezdi el szervezni a Savaria Karnevált? 2015. March 11. 16:30 a karnevál szervezésében.

De önzetlenségét is megismerhettük, amikor egy levelezésben ő maga írta le Kis város, kis mutyi – visszacsorgatások Szombathelyen? 2013. May 31. 13:43 , hogy az általa leszámlázott összegekből vissza kell csurgatni azoknak a jóembereknek, akik ehhez a pénzhez hozzásegítették.

Mérei Tamással
Forrás: Facebook / Cseszkó Tamás

Stílusa egyébként is különleges. Arra még nem láttunk példát, hogy valaki ilyen jól vegyítette volna a gonzós hangnemet Bayer Zsolt hazaárulós publicisztikáival, mint ahogy azt Cseszkó egyik legutóbbi cikkében tette. Személyes kedvencünk egyébként az a tényleg jól sikerült videó, amit a városháza vécéjéről készített egy közgyűlés szünetében. Visszatérve jelenlegi munkájára,

Azt híresztelik, Hende Csaba nyilvános megjelenéseiről már az esemény közben képes tudósítani, úgy, hogy ott sincs a helyszínen.

Facebook-oldalán pedig Orbán Viktor és más jelentős jobboldali politikusok társaságában látható, amint éppen dolgozik:

Orbán Viktorral
Forrás: Facebook / Cseszkó Tamás
Kövér Lászlóval
Forrás: Facebook / Cseszkó Tamás

Nem csoda, hogy a megyei napilapban főleg rá bízzák a politikai anyagok megírását. Nagyon jó technikával képes leleplezni a baloldal ármánykodásait is. Olyan éleslátással, hogy azokban már előre megjelenik a jobbos politikusok álláspontja is.

Lehet, hogy egy jövőlátóról beszélünk?!

Ő készítette azt a Hende Csaba-interjút Örömhír! NEM lesz fizetős az M86 Vasban - mindezt Hende Csaba garantálja a mai Vas Népében 2014. December 31. 19:08 is, amit azóta az egész magyar média idézett. Ebben Hende kijelenti, hogy nem lesz fizetős a 86-os, de az interjú megjelenésekor már nyilvános volt, hogy mégis az. Pár nap múlva megírta Hende Csaba úgy tudta, nem lesz fizetős a 86-os főút 2015. January 02. 19:30 , hogy Hende nem tudott a kormánynak erről a döntéséről, és hogy a miniszter megígérte, visszaállíttatja az ingyenességet. Ami sikerült is.

Ezért nem is igazán értjük, miért nem volt teljes egyetértés a díj odaítéléséről. Állítólag fideszes képviselők is tiltakoztak ellene, de aztán a fentről jövő utasítás előtt ők is kénytelenek voltak meghajolni.

Cseszkó kétségkívül nagy ívű karrier előtt áll. A díjhoz pedig mi is gratulálunk!


A Kuntár Lajos Sajtódíj eddigi tulajdonosai

2010. Bodorkós András újságíró

2011. Dröszler Ferenc, a Körmendi Média Centrum Városi Televízió és Rádió Kht. ügyvezetője

2012. Bodor Ferenc, a Vas Népe nyugalmazott rovatvezetője

2013. Gergó Judit, az MR1-Kossuth Rádió vas megyei tudósítója

2014. Benkő Sándor, MÚOSZ-díjas fotóriporter


Néhány szó Kuntár Lajosról

Kuntár Lajos (1914-2005) újságíró, haditudósító, szerkesztő, népmesegyűjtő, népművelő, könyvtáros, bölcsészdoktor, tanár. Újságírói pályáját a Vasvármegye című lapnál kezdte, a II. világháborúban haditudósítóként megjárta a doni csatákat, az erről írt cikkeiből jelent meg első riportkötete, a Véres Don . Ezt a könyvet később betiltották, csak 2004-ben adták ki ismét.

Kötetének elfogulatlan és realisztikus stílusa miatt egy hónapra letartóztatják. Kisebb lapoknál dolgozik, majd a Vas megyei könyvtárban vállal munkát. Ekkor szerez diplomát történelem-könyvtár szakon, sőt könyvtártudományból doktorál is. A szombathelyi főiskolán az induló könyvtár szakon tanít rövid ideig.

Megyei népművelői tanácsadó lesz, de betiltott könyve miatt menesztik. A rendszerváltásig másodrendű állampolgárként élte életét.

A Vas megyei Közgyűlés 2010-ben róla nevezi el akkor alapított sajtódíját.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra