A csettegő most legmenőbb járgány, amivel pózolni lehet

Állhat az ember a városba keveredett Porschék vagy az autókiállításon felbukkanó Lamborghinik mellett, mégis a csettegő az, amiben benne van a vidéki magyar találékonyság igazi íze. Ezzel ki is tűnik a pózergyűjteményből.

Szombaton tartották a VII. Keceli Meggyfesztiválon a csettegők versenyét. Ezekről készített remek fotókat Ujvári Sándor, az MTI fotósa. De mi is az a csettegő?

A csettegők a Dél-Alföldön elterjedt, tréfásan csak mezőgazdasági kabriónak nevezik, valójában kiszuperált autók alkatrészeiből készülő, egyedi járművek.

Ujvári Sándor / MTI

Ezeket leginkább a zöldség, gyümölcs és szőlőtermelők használják a gazdaságukban. Pár éve már szépség- és szlalomversenyekre is nevezik őket. Mivel egyre kevesebb a számuk, ezért már értéket képviselnek a különleges, házias műszaki megoldásokból összeálló kocsik.

Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI
Ujvári Sándor / MTI

Itt még nem ér véget a sor, találtunk egy zseniális videót, amelyben a Totalcar műsorvezetői 13 évvel ezelőtt elmentek egy csettegőtúrára, a videóból minden kiderül, a felbukkanó szakik miatt mindenképp érdemes merítkezni egyet ebben a világban. Zseniális.

Ez pedig már egy 2013-as felvétel Kecelről, ahol egy csettegővel hajtanak végre különféle feladatokat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech