Elutasította az ügyészség a Czeglédy Csaba elleni újabb feljelentést

Botka Lászlót is bele akarták keverni, tízmilliós vesztegetés miatt tették a feljelentést.

Október elején írta meg a kormánypárti sajtó, hogy újabb feljelentést tettek a költségvetési csalás gyanújával előzetesben lévő Czeglédy Csaba ellen. A keresetet a Fideszből közben távozott, feljelentések tucatjait tevő Tényi István tette.

A feljelentés alapja a Vas megyében jól ismert Szabó Bálint kijelentése volt. Szabó azt állította, hogy Botka László megbízásából több tízmillió forinttal akarta őt megvesztegetni Czeglédy. Azért, hogy Szabó leszálljon Botkáról, akit az utóbbi hónapokban több ügyben is támadott. Szabó azt is kijelentette, hogy vannak bizonyítékai a vesztegetésre.

Botka Lászlót is bele akarták keverni az ügybe
Mészáros Zsolt

Az ügyészség október elején feljelentés-kiegészítést kért, ekkor szellőztette meg az ügyet a kormánypárti sajtó.

Megkerestük a Csongrád megyei főügyészséget, ahol megtudtuk, a feljelentést az ügyészség visszautasította, nem indítottak eljárást. Vagyis Szabó nem tudta bizonyítani állításait.

Szabó Bálint

Szabó Bálint 15 évvel ezelőtt lépett a nyilvánosság elé, az elhíresült MSZP-s tagbeléptetési botrány Zuschlagék valóban fiktív szoci tagokat léptettek be Vasban 2008. October 21. 16:02 idején. Szabó korábban fideszes volt, aztán az MSZP ifjúsági szervezetébe lépett be, majd a jelenleg is országgyűlési képviselő Tóth Csabával, Zuschlag Jánossal a háttérben, fiktív tagokat léptettek be a szocialisták csepregi szervezetébe.

Szabó Bálint
BZ

A botrány kirobbanása után Szabó azt állította, hogy feltörték az autóját, ahonnan iratokat loptak el, és azt is, hogy szexuális erőszakot követtek el ellene.

Szabó később Szegedre költözött, és a DK tagja lett, egy időben rendszeresen feltűnt Gyurcsány Ferenc mellett is. 2013-ban azzal került be az országos sajtóba, hogy azt nyilatkozta Kik akarták megpuccsolni Gyurcsányt? 2014. February 25. 11:32 : ott volt Rózsa-Flores Eduardo lakásán, látta Katalint, Imrét és Ferencet, akik az őszödi beszéd hangfelvételét hozták el.

Később Botka László mellett dolgozott, majd hirtelen szembefordult Szeged MSZP-s polgármesterével, azóta rendszeres szereplője a kormánypárti sajtónak, ahol Botka állítólagos zűrös ügyeiről akarja lerántani a leplet.

Tavaly polgármesterjelöltként indult a csepregi időközi választásokon, közben bejelentette Sikkasztás történt egy csepregi intézményben, jelentette be Szabó Bálint polgármester-jelölt 2016. September 23. 16:03 , hogy sikkasztási történt az egyik csepregi intézményben. Az időközi választáson Csepreg újraválasztotta a korábban felfüggesztett polgármestert 2016. September 25. 20:40 aztán az utolsó helyen végzett, 152 szavazatot adtak le rá, a nyertes, Vlasich Krisztián 1132 szavazatot kapott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet