Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Csepreg újraválasztotta a korábban felfüggesztett polgármestert

Vlasich Krisztián a szavazatok 71 százalékát szerezte meg az első adatok szerint.

Az első adatok szerint Vlasich Krisztiánt, a korábban felfüggesztett polgármestert választották újra az időközi választáson. Vlasich 1132 szavazatot szerzett, Kovács András Józsefre 298, Szabó Bálintra 152 érvényes szavazatot adtak le.

Vlasich Krisztiánt újraválasztották
csepreg.hu

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a csepregi képviselő-testület május 30-án feloszlatta magát Feloszlatta magát a csepregi képviselő-testület 2016. May 30. 20:25 . A botrányok már márciusban elkezdődtek, amikor egy képviselő kivonulása miatt nem sikerült megszavazni a város költségvetését Tovább dagad a botrány a csepregi költségvetés körül 2016. March 03. 08:20 .

Május közepén a hét képviselő közül négy kezdeményezte az önfeloszlatást Az egyik képviselő szerint a csepregi polgármester nem hajlandó elszámolni a város pénzügyeivel 2016. May 13. 16:10 , de Vlasich Krisztián polgármester berekesztette az ülést. A kezdeményező képviselők szerint Vlasich nem hajlandó beszámolni a város pénzügyeiről, ezt a polgármester később közleményben tagadta A csepregi polgármester reagált: május 3-án már elszámolt a testülettel 2016. May 13. 19:52 .

A vita odáig fajult, hogy szeptember 5-én a négy képviselő szavazatával f elfüggesztették tisztségéből a polgármestert Felfüggesztette tisztségéből a képviselőtestület Csepreg polgármesterét 2016. September 05. 21:09 és fegyelmi eljárást is indítottak ellene, ez még most is tart.

A mai választáson polgármesteri címért hárman indultak, Vlasich Krisztián, aki most függetlenként jelöltette magát. 2014-ben a Fidesz jelöltjeként választották meg, nem is olyan régen Hende Csaba országgyűlési képviselő és Gagyi Levente, a megyei közgyűlés fideszes tagja is kampányolt mellette.

Két független jelölt indult még, Szabó Bálint, aki a kampányfinisben, pénteken sajtótájékoztatón jelentette be Sikkasztás történt egy csepregi intézményben, jelentette be Szabó Bálint polgármester-jelölt 2016. September 23. 16:03 , hogy egy csepregi sikkasztásos ügy már a bíróság előtt van, és felvetette Vlasich felelősségét is. A harmadik jelölt a szintén független Kovács András volt. Mindhárman indultak a képviselő-választáson is, a hat képviselői helyre 24 jelölt pályázott.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra