Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

De mik ezek a böhöm nagy szeméthegyek a szombathelyi Ádám László utcában?

A cucc a lomtalanításra került az útszélre. És ott is maradt. Tanulság?

„Jöjjenek ki és nézzék meg!” - mondja a telefonba olvasónk, amikor azt kérdezzük, hogy mégis mekkora szemétmennyiségről van szó.

Így kimentünk, megnéztük, és most megmutatjuk mindenkinek.

Szeméthegyek az Ádám László utcában
Szeméthegyek az Ádám László utcában
Mészáros D. Zsolt

Az olvasónktól még azt is megtudtuk, hogy kedden volt lomtalanítás a szombathelyi Ádám László utcában, arra pakolták ki a lakók a tekintélyes mennyiségű cuccot, hogy aztán ott is maradjon, az ott lakók és a városkép nagyobb örömére.

A lakók magyarázatot követelve állítólag lepattantak az önkormányzatról, így fordultak lapunkhoz.

Mi viszont a Szovához fordultunk, és magyarázatot is kaptunk a szeméthegyekre.

Ezek szerint a fotókon látható hulladékhalmok valóban a lomtalanításra kerültek ki az utcára, csak éppen szabálytalanul.

Szeméthegyek az Ádám László utcában
Szeméthegyek az Ádám László utcában
Mészáros D. Zsolt

„Az akció a lakóingatlanokra vonatkozik. Ennek értelmében az Ádám László utcában található lakóingatlanok elé kihelyezett lomokat elszállították társaságunk munkatársai”

– közölte lapunkkal a cég.

Ugyanakkor

a kiskertek (mellettük még a garázsok, kereskedelmi egységek, intézmények, vállalkozások) nem vesznek részt a lomtalanításban.

Szeméthegyek az Ádám László utcában
Ha még több szemetet szeretne látni, mindenképpen kattintson a képre!
Mészáros D. Zsolt

„A szóban forgó területen a kiskertek lomjai maradtak az ingatlanok előtt, de ezeket a tárgyakat az előbb leírtak miatt eleve nem tehették volna ki a tulajdonosok. A kollégáink helyesen jártak el, amikor ott hagyták őket” – olvasható a cég válaszában.

Így most a fotókon gyakorlatilag illegálisan kihelyezett szemét látható, ami viszont már a közterület-felügyelt hatásköre, az ő kezükben van a folyatás.

Az eset nyilván nincs minden tanulság nélkül.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra