Ha van régi izzója, akkor december 1-jétől Szombathelyen ingyen kicserélik LED-re

2023. január 15-ig lehet regisztrálni. Mutatjuk a részleteket.

December 1-jén Szombathelyen is elindul az ingyenes LED-csere program

– jelentette be az önkormányzat kedd délutáni sajtótájékoztatóján, melyen Nemény András polgármester, Horváth Soma alpolgármester és Károlyi Ákos jegyző mellett jelen volt Meixner István, a CYEB Energiamegoldások Kft. képviselője is.

Ennek a cégnek köszönhető ugyanis most ez a program, ami egyre több városban és településen indul el országszerte. Lényege, hogy most már a szombathelyiek is ingyen kicserélhetik régi égőiket energiatakarékos LED-izzókra.

Ehhez mindössze regisztrálni kell, de ezt csak olyan személyek tehetik meg, akiknek a nevére szól a villanyszámla. (Bizonyos esetekben meghatalmazásra is van lehetőség, az ehhez szükséges dokumentum a ledcsere.hu/documents oldalról letölthető, amit be kell mutatni!) Regisztrálni 2022. december 1. és 2023. január 15. között lehet online a  ledcsere.hu  oldalon, valamint az alábbi helyszíneken személyesen:

Itt lehet személyesen regisztrálni:

Szociális intézmények – munkanapokon 8.00-10.00 óra között Cím
I.sz. Szombathely, Szőllősi sétány 36.
II.sz. Szombathely, Domonkos u. 5.
III.sz. Szombathely, Karmelita u. 2/C
IV.sz. Szombathely, Gagarin u. 24.
V.sz. Szombathely, Kodály Z. u. 4.
VI.sz. Szombathely, Jászai M. u. 4.
VII.sz. Szombathely, Váci M. u. 1-3.
IX.sz. Szombathely, Pozsony u. 47. (2022. 12. 31-ig)
X.sz. Szombathely, Barátság u. 22.
Városháza
ügyfélfogadási időben
Szombathely, Kossuth Lajos u. 1-3.
Vásárcsarnok
kedd, péntek: 9.00 -10.00 óra között
Szombathely, Hunyadi János u. 5-7.
Tourinform Iroda
nyitvatartási időben (H-P 9.00-17.00, SZ: 9.00-14-00)
Szombathely, Király u. 1/A.
Berzsenyi Dániel Központi Könyvtár
CS-P-SZ, 8.00 – 18.00 óráig
Szombathely, Antall József tér 1.
Berzsenyi Dániel Hunyadi úti fiókkönyvtár
H-P, 10.00 – 18.00
Szombathely, Hunyadi út 49.
Berzsenyi Dániel Kámoni fiókkönyvtár
P-SZ: 13.00 – 16.00
Szombathely, Szent Imre herceg út 84/B.

A regisztrációhoz az utolsó havi, éves elszámolás esetén az elszámoló számla kell, illetve szükség lesz még a személyi igazolványra és a lakcímkártyára is. Tudni kell, hogy jelenleg helyiségenként hány izzó van a lakásban vagy házban és azok teljesítményét, típusát is (E27/E14), a rendszer pedig ezek alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult – az éves fogyasztástól függően maximum 65 darab LED-izzót lehet kapni.

Fontos, hogy online regisztrációnál az utolsó oldalon Szombathelyt jelöljék be átvételi helyként.

Sokat lehet spórolni

Az elmúlt pár hónapban az energiakérdés volt az egyik legfontosabb téma, az önkormányzat is nagyon sok olyan programot dolgozott ki, ami segít a lakosságnak. Ilyen most a LED-csere program is, mellyel nagyon sokat tudnak spórolni a háztartások – kezdte Nemény András polgármester.

Szombathely MJV

Egy átlagos magyar háztartásban nagyjából 20 darab izzó van, mely a teljes áramfogyasztásnak akár 1/3-át is kiteheti. A LED-égőkkel tehát jelentősen csökken a villanyszámla.

Na de mikor kapom meg a LED-izzóimat?

Várhatóan 2023 márciusától lehet majd átvenni az égőket.

A regisztrációt követően e-mailes értesítést kap mindenki, ebben szerepel, hogy mikor és hol lehet átvenni az ingyenes LED-izzókat. Ehhez is szükség lesz a személyi igazolványra és a szerződés aláírására.

Ha valaki más nevében jár el, két tanúval aláíratott meghatalmazásra is szükség lesz.

A régi, hagyományos izzókat nem szükséges leadni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech