Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Eddig: 0 0 0 0 0 0 0 / 2 500 000 Ft, még 0 nap

A DK beperli az MTVA-t az Elk*rtuk film értelmezése miatt

„Magdi anyus nem halt meg, csak kiírták a sorozatból” – magyarázzák a közleményükben.

Lapunk is foglalkozott Itt vannak a legjobb mémek az Elkxrtuk című filmről October 25. 19:50 az Elk*rtuk című filmmel, illetve azzal, hogy a történetben az alkotók összemossák a valóságot és fikciót, ezzel számos értelmezési lehetőséget hagynak nyitva.

A Kossuth Rádió is értelmezte a látottakat, de ez az értelmezés nem igazán nyerte el a Demokratikus Koalíció (DK) tetszését, és a párt beperli az MTVA-t.

Szilvásy György sem biztos, hogy részt vett autós üldözésben
YouTube

„A Kossuth Rádió tegnapi műsorában az hangzott el, hogy Dobrev Klára döntött “2006-ban az utcán lévő ártatlan emberek szemkilövéséről és megveréséről”. Az állami rádió propagandistái láthatóan csont nélkül hitték el a Fidesz propagandafilmjében, az Elk*rtuk-ban foglalt összeesküvés-elméletet. Pár példán keresztül szeretnénk egy kis segítséget adni a Fidesz propagandistáinak, hogy megértsék, a filmvásznon és a TV-képernyőn foglaltak sokszor nem fedik a valóságot” – olvasható a DK által kiadott sajtóközleményben, ami öt példát is említ arra, hogy a filmek nem minden esetben fedik a valóságot.

 • nem fenyegette a Föld létét egy aszteroida, amitől Bruce Willis mentette meg az emberiséget
 • nincs titkos varázslóiskola Angliában
 • nincs halálcsillag (még Soros Györgynek sem)
 • Esmeralda valójában nem vak és nincs szüksége szemműtétre
 • Magdi anyus nem halt meg, csak kiírták a sorozatból.
 • „Persze az alternatív valóságon alapuló diktatúrák sajátja, hogy soha nem tudhatjuk, mit hoz a múlt, az a tény mindenen túlmegy, hogy a közpénzből működő állami média 2006-tal kapcsolatban 15 év után talál ki újabb hazugságot az eddigi helyett” – indokolja a feljelentést a DK.

  Kedves Olvasó!

  Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet