Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Docenst, marketingvezetőt és pálinkafőzde-tulajt díjaztak

Díjat azok kapnak a Magyar Kultúra Napján, akik a város kulturális életében kiemelkedő munkát végeznek. Idén így nézett ki a lista, de mutatjuk a díjazottakat, valamint a díjátadót is.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban január 22-én fejezte be a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. Az ünnepségen elismerésben részesültek a város kulturális életében kiemelkedő munkát végző szakemberek.

Díjátadó gálaműsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából
A díjátadó gála során a Savaria Szimfonikus Zenekar is koncertet adott, vezényelt: Medveczky Ádám - a többi képért kattintson!
Bonyhádi Zoltán
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj adományozható annak a személynek, aki a kulturális életben több éven át tartó kiemelkedő munkát végzett. A díj kettő fokozatban adományozható. Az I. fokozatot évente egy, a II. fokozatot évente legfeljebb kettő személy kaphatja.


Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj I. fokozat:

Fűzfa Balázs Nyugat-magyarországi Egyetem docense

Fűzfa Balázs több tudományos szakmai, valamint kulturális társaság tagja. Folyóiratok főszerkesztője, nemzetközi szakmai kapcsolatai Erdélyhez, Szlovákiához, Burgenlandhoz kötik, ahol rendszeresen tart előadásokat, továbbképzéseket. Vas Megye és Szombathely irodalmi emlékei feltárásának, irodalmi életének aktív szervezője. Irodalom- és élményközpontú, modern pedagógiai munkásságával példaértékű tankönyvet adott közre. Tudományos és szervező munkájával kiemelkedő szerepet játszott a Weöres Sándor Centenáriumi Év előkészítésében.

Díjátadó gálaműsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Fűzfa Balázs
Bonyhádi Zoltán

Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj II. fokozat:

Novák Edina, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ marketingvezetője

Novák Edina folyamatosan kiváló eredményességgel és magas esztétikai érzékkel közvetíti a kultúrakedvelők felé Szombathely kulturális-közművelődési életét meghatározó információkat. A rendezvények előkészítésében, megvalósításában, utógondozásában munkássága meghatározó. Műsorvezetői teendői emblematikusak. Olyan, a város kulturális életében meghatározó események moderátora volt, mint a Savaria Karnevál, a Magyar Dal Napja, a Szent Márton Ünnep, a Tánc Világnapja a Szentivánéji Vigasságok vagy épp a Magyar Kultúra Napja.

Díjátadó gálaműsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Novák Edina
Bonyhádi Zoltán

Kiemelkedő Kulturális Munkáért-díj II. fokozat:

Vida Gabriella az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársa

Vida Gabriella folyamatosan magas színvonalon segíti az intézmény titkárságának ügyeit. Kapcsolattartásával segíti az intézmények közötti koordinációt. Precizitásával, elkötelezettségével, munkaköri feladatain túlmenő az AGORA-t segítő tevékenységével méltán kiérdemli ezt a kitüntetést.

Díjátadó gálaműsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Vida Gabriella
Bonyhádi Zoltán

A „Kultúra Támogatásáért-díj” adományozható annak a személynek aki a város kulturális életének fejlődése, egyes kulturális rendezvények, események megrendezése, a kultúra területén tevékenykedő személyek, művészek munkájának segítése lehetővé tétele érdekében kiemelkedő tevékenységével, áldozatvállalásával közmegbecsülésre tett szert. A díjat évente egy személy kaphatja.

Kultúra Támogatásáért-díj

Birkás István, a győrvári Birkás Pálinkafőzde tulajdonosa.

Termékeikkel többször bemutatkoztak hazai és külföldi kiállításokon melyeken nem csak üzleti lehetőség reményében jelentek meg, hanem pálinkát, mint a nemzet hungaricumot is igyekeztek megismertetni a fogyasztókkal. Számos szakmai díj tulajdonosa:„Ifjú Gazda”, „Gasztonómiai arany diploma”, „az Év vállalkozója”, Nemzetgazdasági Minisztérium „Magyar Gazdaságért Díja”.

Fontos számára a társadalmi szerepvállalás. Birkás István az elmúlt években több kulturális rendezvény is támogatott, köztük a Magyar Dal Fővárosa rendezvényt, amelynek kiemelt főtámogatója volt.

Díjátadó gálaműsor a Magyar Kultúra Napja alkalmából
Birkás István
Bonyhádi Zoltán
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés