Dolgos nyár után újra kitárja kapuit a szombathelyi Mesebolt

Sok-sok újdonság, újítás és új színészek is várnak majd kicsiket és nagyokat.

Dolgos nyár után újra kitárja kapuit a szombathelyi Mesebolt Bábszínház – áll a társulat lapunkhoz is eljuttatott közleményében, melyben az is részletezik, hogyan telt náluk a nyár.

Mesebolt Bábszínház

Először is, a Kőszegi Várszínház felkérésére júliusban 10 napon át várták a gyerekeket a kőszegi Zwinger udvarán. Voltak kisebb előadások és nagyobbak is, mint például a Fókaszív, a Királyok könyve sorozat, A földimalac, aki semmiben sem volt biztos, sőt, egyéb vendégelőadáskkal is előrukkoltak, a napot pedig rendszerint bütykölde zárta.

Aztán augusztus elején a szegedi Thealter közönsége láthatta a kamaszokat és felnőtteket egyaránt megszólító, Üveghegy-díjas Szólít a szörnyet, melyet a Weöres Sándor Színházzal és a Kabóca Bábszínházzal közösen jegyez a bábszínház.

Augusztus végén pedig a szlovákiai Körmöcbánya fesztiválján élvezhette a nemzetközi közönség a célközönség-spektrum másik végén található pöttöm színházi előadást, a Papírvarázst.

Az ezt megelőző és köztes hónapok, illetve napok a színháztermek felújításával teltek: megújultak a nézőterek, a színek-felületek, a nézőfogadó terek, a klímaberendezések. És volt két másik újítás is: a nagyobbik terem mostantól Lázár Ervin, a kisebbik pedig Gazdag Erzsi nevét viseli.

De két színésszel is gazdagabb lett a társulat: Kőmíves Csongor már régi ismerős, míg Hencz András nevét most ismerheti meg a város bábszínházbarát közönsége.

Mesebolt Bábszínház társulati csoportkép
Kaczmarski Ágnes

S noha a próbák már augusztus végétől elindultak, a 2022-23-as bábszínházi évad szeptember 11-én, vasárnap nyílik csak meg igazán: 14 órától a Hang-tér-kép családi évadnyitó vár kicsiket és nagyokat Szombathely Fő terén, a szökőkút körüli területen.

Mesebolt Bábszínház
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra