Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Dolgos nyár után újra kitárja kapuit a szombathelyi Mesebolt

Sok-sok újdonság, újítás és új színészek is várnak majd kicsiket és nagyokat.

Dolgos nyár után újra kitárja kapuit a szombathelyi Mesebolt Bábszínház – áll a társulat lapunkhoz is eljuttatott közleményében, melyben az is részletezik, hogyan telt náluk a nyár.

Mesebolt Bábszínház

Először is, a Kőszegi Várszínház felkérésére júliusban 10 napon át várták a gyerekeket a kőszegi Zwinger udvarán. Voltak kisebb előadások és nagyobbak is, mint például a Fókaszív, a Királyok könyve sorozat, A földimalac, aki semmiben sem volt biztos, sőt, egyéb vendégelőadáskkal is előrukkoltak, a napot pedig rendszerint bütykölde zárta.

Aztán augusztus elején a szegedi Thealter közönsége láthatta a kamaszokat és felnőtteket egyaránt megszólító, Üveghegy-díjas Szólít a szörnyet, melyet a Weöres Sándor Színházzal és a Kabóca Bábszínházzal közösen jegyez a bábszínház.

Augusztus végén pedig a szlovákiai Körmöcbánya fesztiválján élvezhette a nemzetközi közönség a célközönség-spektrum másik végén található pöttöm színházi előadást, a Papírvarázst.

Az ezt megelőző és köztes hónapok, illetve napok a színháztermek felújításával teltek: megújultak a nézőterek, a színek-felületek, a nézőfogadó terek, a klímaberendezések. És volt két másik újítás is: a nagyobbik terem mostantól Lázár Ervin, a kisebbik pedig Gazdag Erzsi nevét viseli.

De két színésszel is gazdagabb lett a társulat: Kőmíves Csongor már régi ismerős, míg Hencz András nevét most ismerheti meg a város bábszínházbarát közönsége.

Mesebolt Bábszínház társulati csoportkép
Kaczmarski Ágnes

S noha a próbák már augusztus végétől elindultak, a 2022-23-as bábszínházi évad szeptember 11-én, vasárnap nyílik csak meg igazán: 14 órától a Hang-tér-kép családi évadnyitó vár kicsiket és nagyokat Szombathely Fő terén, a szökőkút körüli területen.

Mesebolt Bábszínház

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra