Dozmat, ahol a természet átvette a hatalmat a betonpart felett

A víztározó melletti élővilágot figyelte meg fotósunk. Egyre kedveltebb a hely a kirándulók körében.

Időről időre szívesen látogatok el a Dozmati víztározóhoz. Az átadásakor a még élettelen, sivár beton-part óriási vízzel telt sebként tátongott a tájban.

Dozmat világa
Mészáros D. Zsolt

De nem kellett sok idő a természetnek, míg alkotásba kezdett. Mire kettőt pislogtunk, már béka hadak adtak koncertet, gázló és vízimadarak vetették meg lábaikat a nádasban és madárcsicsergéstől lett hangos a hely.

Dozmat világa
Mészáros D. Zsolt

Egyre többen fedezik fel ezt a kis kirándulóhelyet. Bár az Abért tavat is nagyon szerettem, de mesterséges volta ellenére sokkal nyugodtabbnak, „érintetlenebbnek” érzem itt a tájat. Igen tudom elsőre talán kissé ellentétesen hathat ez az állítás. Csináltam is egy rövid videót, csak úgy az érzés kedvéért.

A tározó melletti út viszonylag távol fut a vízparttól, és a forgalom sem számottevő. A természet zsibongását csak néha egy-egy boldog kutyus töri meg, ahogy belecsobban a vízbe.

Dozmat világa
Mészáros D. Zsolt

Lapunk egyébként kiemelt figyelemmel kísérte a dozmati víztározó építését Három év és kétmilliárd forint választ el minket a dozmati víztározótól 2016. September 28. 07:47 és átadását Kellett, vagy nem kellett? – Átadták a kétmilliárdos dozmati víztározót 2019. October 08. 15:26 , sőt azt is, ami utána jött. Most pedig élvezzük, ahogy a természet is teszi a dolgát.

Dozmat világa
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek