Egy 15 éves fiút gyanúsítanak a zalaegerszegi bombafenyegetésekkel

Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte.

Az elmúlt hetekben három alkalommal is bombariadó „Van egy bomba az iskolában” – A zalaegerszegi tanulók múzeumban, kiállítóteremben és az Intersparban várták a bombariadó végét February 07. 16:00 volt a zalaegerszegi iskolákban, ami miatt ki is kellett üríteni az intézményeket. Az esetek miatt a rendőrség most egy 15 fiút gyanúsít közveszéllyel fenyegetéssel. A gyanú szerint egy hónapon belül háromszor küldött fenyegető tartalmú email üzenetet több zalaegerszegi oktatási intézménynek - írja a police.hu .

Levelében robbantással fenyegetőzött, amivel a köznyugalmat súlyosan megzavarta. Az egyik levélben ezt írta: „Utáljuk ezt a kibaszott világot, a mi egyetlen küldetésünk a gyilkolás. Minél gyorsabban tűnik el az emberiség a föld színéről, annál jobb senki sem marad élve. Fel fogjuk robbantani az iskolát, ezernyi magyar gyerek vére fog a levegőbe repülni. Köztetek vagyunk. Mindenki meg fog halni.”

A rendőrök mindhárom alkalommal szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószer-kereső kutyák segítségével vizsgálták át az épületeket. A bombariadóval érintett iskolákban gyanús tárgyat vagy robbanószerkezetet nem találtak. A lakosságvédelmi intézkedések mindegyik esetben közel 6000 embert érintettek.

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, az egyik érintett iskola 15 éves tanulóját. Kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást a fiú ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló