Egy Szombathely nagyságú angol városnak ezt a körforgalomszörnyet sikerült összehoznia

Közel egymilliárd forintnak megfelelő összeget költöttek a felújításra. Ez lett belőle, még az oktatók sem tudják, hogyan működik.

Több mint 20 angol autós oktató arra kéri a megyei önkormányzatot mint építtetőt, hogy legyen szíves elmagyarázni, hogyan is kellene használniuk a sofőröknek azt a körforgalmat, amit 20 millió fontból (több mint 900 millió forint) újítottak fel. A munkálatok közel két évig tartottak.

A helyszín a Szombathely nagyságú Basingstoke (Hampshire megye), és a végeredményt látva most sokakban megfogalmazódik a kérdés: vajon mire gondolhatott a költő?

Már a fotókat elnézve borsódzik a hátunk, ennél már csak az lehet durvább, ha valaki a valóságban is belehajt a körforgalomba.

Két évig épült
Basingstoke Gazette

Elvileg azért építették át a kereszteződést, hogy egyszerűbb legyen a város megközelítése, de – minő meglepetés – a sofőröknek nem igazán nyerte el a tetszését az új, hatalmasra felfújt körforgalom.

Akik naponta közlekednek benne, még úgy ahogy elboldogulnak, de akik először találkoznak a káosszal, alaposan leizzadnak.

A nehézségeket tetézi, hogy állítólag ellentmondás van a burkolati festések és az irányjelző táblák között, és néhány kanyarodást egyszerűen lehetetlen megoldani.

„Hogyha a gyakorlott vezetők nem tudják, hogyan kell vezetni benne, hogyan tanítsak meg egy kezdőt”

– panaszkodott a helyi újságnak a fent említett húsz oktató egyike.

A megyei önkormányzat most tanulmányozza a helyzetet, néhány táblát már módosítottak, de lehet, korábban kellett volna, hogy feltűnjön valakinek, talán nem ez az optimális megoldás.

@basingstokegazette How confusing do you find Brighton Hill roundabout? A group of driving instructors are calling on the county council to explain how drivers should tackle the road, claiming it makes no sense. #basingstoke #driving ♬ original sound - Basingstoke Gazette

A jól sikerült basingstoke-i körforgalommal foglalkozott a BBC és a Sun bulvárlap is. Ez utóbbi összeszedett néhány más durva angol körforgalmat is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech