Egyre gyakoribb az üzemanyaghiány Magyarországon, jönni fognak a pánikvásárlások

A szakértő szerint optimista forgatókönyv nincs, csak pesszimista, és a pesszimistán belül különböző fokozatok.

A helyzet tovább fog romlani, az első aratások elindulásával és a nyaralások növekvő számával július-augusztus környékén lehet az üzemanyag-felhasználás csúcsidőszaka - számolt be az RTL Klub . Egri Gábor a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke a Fókusznak úgy nyilatkozott, hogy optimista forgatókönyve nincs, csak pesszimista, és a pesszimistán belül különböző fokozatok.

Felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg csak a százhalombattai finomító termel Magyarországra üzemanyagot, a kis kutaknál 5 és 20 liter között, a nagy hálózatoknál 20 és 50 literben maximálták a napi kiadást, az állami tartalékok pedig fogynak.

Drasztikusabb korlátozó intézkedések bevezetésére a következő hetekben nem kell számítani, de a hatósági áras benzin miatt továbbra is csődveszélyben vannak a kisebb kutak - mondta a holtankoljak.hu ügyvezetője, Bujdos Eszter a televíziónak. Hozzátette, hogy augusztus 1-jétől a kisebb benzinkutak elképzelhető, hogy nem fognak kinyitni, vállalva, hogy a támogatást sem igénylik, így nincs nyitvatartási kötelezettségük sem.

Úgy véli, hogy ha egy-egy kút kifogy az üzemanyagból egy kisebb városban, pánikvásárlás állhat elő, ami a jövőben egyre gyakoribb jelenség lehet. Ezt a hétvégén sok, Siófokról a fővárosba tartó autós már megtapasztalhatta: vasárnap ugyanis Siófokon egyetlen benzinkút sem volt nyitva, vagy nem lehetett kapni üzemanyagot, így akik elindultak a főváros felé a Balaton-partról, nem tudtak hol tankolni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság