Egyre kevesebb húst vásárolnak a magyarok

A hentesek szerint sokan a megszokott húsmennyiség felét vásárolják.

Lassan ott tartunk, hogy egy ebédnél a disznó, a csirke vagy épp a marhahús már luxuscikknek számít - nyilatkozta az ATV Híradónak egy salgótarjáni nyugdíjas. A Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, Éder Tamás a televíziónak elmondta, a magyarországi ármozgást egyértelműen világpiaci tendenciák okozzák és ehhez igazodik a hazai ár is.

Szavaiból kiderült, hogy az árak hullámoznak: 2019-ben egy éven belül 50 százalékkal nőtt az élő sertés ára, a következő évben viszont 30 százalékos visszaesésre került sor, míg idén áremelkedéssel indítottak, de az elmúlt hetekben, hónapokban ismét csökkent az élő állat ára. Viszont a hús árát nagyban befolyásoló német piaci előrejelzés most megint drágulást mutat, így várható az árnövekedés.

Mindenesetre a hentesek szerint a magas árak miatt mérséklődik a kereslet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság