Bezárnak egy iskolát Szombathelyen, túl sok a fertőzött

Több osztály karanténba került és sok tanár tesztje is pozitív lett.

Lapunk több forrásból is úgy értesült, hogy a magas fertőzésszám miatt elővigyázatosságból szerdától péntekig bezárják a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolát.

Úgy tudjuk, 11 tanár beteg és több osztály is karanténban van.

Természetesen megkerestük Fodor Istvánt, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját, aki cikkünk megjelenéséig nem reagált.

Telefonon elértük azonban Nagyné Tancsics Ildikót, a Gothard Jenő Általános Iskola igazgatóját, aki azt mondta, hogy „a kialakult helyzetre való tekintettel, fenntartói engedéllyel átcsoportosítottuk a munkanapokat”.

Mészáros Zsolt

Az igazgatónő hozzátette, hogy tudomása szerint a fenntartó, vagyis a tankerület már tájékoztatta lapunkat a részletekről, ez viszont, ahogy már fentebb írtuk, egyelőre még nem történt meg.

Megkérdeztük egyébként azt is a tankerülettől, hogy ilyen esetben ki rendeli el a szünetet, bezárást, vagy esetleg az online oktatást.

Amint megérkezik a válasz, frissítjük cikkünket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem