Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Együtt szavalja a Himnuszt Jordán Tamás, Szabó Tibor, Torjay Valter, Rónaszéki Linda és Stekovics Gáspár

A magyar kultúra napja alkalmából készült videóban Szombathely kulturális életének 32 kiemelkedő alakja szólalt meg.

Nem csak az AGORA készül t a magyar kultúra napja alkalmából. A szombathelyi önkormányzat egy videót készített, melyben elsőként Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester beszél, majd Szombathely kulturális életének 32 kiemelkedő alakja szavalja el Kölcsey Ferenc Himnuszát.

A sort Jordán Tamás kezdi, majd következik Vincze Bence, Parais István, Baráthné Molnár Mónika, Csapláros Andrea, Prieger Szabolcs, Kirchknopf Gergő, Büki László, Horváth Zoltán, Pavelkovits Petra, Horváth Győző, Kiss Barna, Kovács Viktória, Veres Gábor, Pintér Róbert, Németh Andrea, Vig Károly, Boros Ferenc, Kiss Andrea, Torjay Valter, Merklin Ferenc, Lutor Kata, Kovács Géza, Stekovics Gáspár, Czirók Tamás, Radványi Dóra, Polgár Tibor, Rónaszéki Linda, Prikazovics Ferenc, Háklár Dóra és Devecsery László, a kör pedig Szabó Tiborral zárul.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra