Nincs kegyelem, évről évre kamukaját etetnek velünk

Legutóbb hamis gesztenyemasszát tettek elénk, de ettünk mi már mérgező paprikát, zöldséget, gyümölcsöt, sőt, fagylaltot is.

Szinte minden évben szembesülnünk kell azzal, hogy kamukaját etetnek velünk. Néhány napja például egyes gesztenyemasszákról derült ki, hogy valójában nem is gesztenyemasszák, mert jóformán több volt bennük a rizsliszt és a közönséges krumpli, mint a gesztenye.

Nekünk, egyszerű vásárlóknak persze fogalmunk sem lehetett arról, hogy hamisított élelmiszerrel van dolgunk már megint, mert a csalás tényét csak a legaprólékosabb laboratóriumi vizsgálatok mutatták ki. Éppen ezért joggal gondolhattuk, hogy - amikor rákívánt a család - gesztenyepürét készítettünk a masszánkból. Pedig nem. Krumplipürével, vagy éppen rizslisztpürével kínáltuk a famíliát. A masszabotrányon mégse ütődtünk meg különösebben, kicsit háborogtunk csak. Hozzászoktunk ugyanis ahhoz, hogy folyton kamukajával traktálnak, hogy újra és újra megétetnek bennünket - még ha nem is a tiszazugi arzénes asszonyok gyilkos szándékával.

Nyugodtan elmondhatjuk tehát, hogy ettünk mi már mindent a világon: téglaporból való, vagy éppen aflatoxinos paprikával készült ételt, mérgező guargumival dúsított dobozos fagylaltot, lóhúst, amit marhahúsnak hazudtak, szigorúan tiltott permetszerrel kezelt zöldséget, gyümölcsöt, istállópadozaton gyurmázott szaloncukrot, súlyosan veszedelmes, távol-keleti fagyasztott halat, lejárt szavatosságú, de átcímkézett élelmiszerek garmadáját, s ki tudja, még mit nem. S persze meg is ittuk rájuk a nekünk dukáló italt, a jóféle, műtrágyából készült lőrét, a gyümölcsöt sosem látott szörpöt, miegyebet.

De ez így megy ám ma is, továbbra is rendületlenül tömjük magunkba a kamukaját, mert egyszerűen nem tehetünk mást. Muszáj jóhiszeműnek lennünk s megbíznunk a termelőben, ha enni szeretnénk, ha nem akarjuk, hogy végérvényesen felkopjon az állunk. Egyesek - akik tudni vélik, hogyan lehet megszabadulni a kamukaják rabságából - azt mondják, hogy a nagyüzemi módon készült élelmiszereket egyszer s mindenkorra el kell felejteni. Kizárólag úgynevezett házi termékeket szabad vásárolni. Talán igazuk is van. De csak talán. Mert ki tudhatja, hogy meg lehet-e bízni például abban a bácsiban, aki a piac mellett a kocsija csomagtartójából árulja a házi véres és májas hurkát? Vajon kinek, minek a vére, mája van abban a hurkában? S vajon mikor töltötte őket a bácsi? Még élünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény