Elfüstölt a Semmelweis Egyetem 700 milliós MR-gépe egy filmforgatás során elkövetett hiba miatt

A klinika egyik legkorszerűbb gépéről van szó.

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján hétvégén az ELTE TTK kutatási projektjének keretében forgattak filmet egy kutya vizsgálatáról, amelynek során súlyos kár keletkezett a klinika egyik legkorszerűbb, mintegy 700 millió forintot érő 3T MR gépében - számolt be a hvg.hu.

A súlyos kárt az okozta, hogy nehezéknek egy zsákot helyeztek a gépbe, de abban valamilyen fémtárgy is volt, amitől a készülék azonnal tönkrement, az utcáról is jól látható volt a vizsgálóból szálló füst.

A lap megkereste az egyetemet, mely megerősítette az értesülést, és hozzátették, hogy a hiba kijavítása folyamatban van, a betegellátás pedig a klinika többi MR-készülékével és a vizsgálatok átcsoportosításával folyamatos.

A kutyának a lap információi szerint nem esett bántódása.

MRI-gép átadása a Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján
Soós Lajos / MTI
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech