Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Lassan már nem lehet normálisan közlekedni a szombathelyi Dolgozók útjánál az elhanyagolt kiskertek miatt

A biciklisáv még használható, a gyalogossáv viszont már nem igazán.

Szinte napi rendszerességgel kapunk olvasói leveleket gazos, gyomos, szemetes és egyéb hasonló témákban, így nem meglepő, hogy az elhanyagolt Tinódi utca után újabb helyszínről jelentkezett egy elkeseredett olvasónk.

Ezúttal a Dolgozók útja kerül reflektorfénybe, ahol eléggé elhanyagolták a kiskerteket, így lassan teljesen ellepik a tuják, bokrok és egyéb növények a biciklis és gyalogossávot.

Olvasó

„Tisztelt Szerkesztőség! Segítségükkel talán ez a probléma is megoldódik majd” – kezdte levelét olvasónk, majd így folytatta – „Naponta sokan gyalogolunk, futunk, biciklizünk vagy csak sétálunk a Dolgozók útján a bicikli- és gyalogosúton. Illetve lassan már csak szeretnénk, mivel a gyalogos sáv kezd használhatatlanná válni az út melletti elhanyagolt kiskertek miatt. (nem minden kiskertre vonatkozik) Van ahol már teljesen benőtte a gaz, a gondozatlan tuja, kerítésre felfuttatott növények stb.”

Olvasó

A héten jelent meg egyébként egy cikkünk a témában Gyom és parlagfű borította be a szombathelyi Tinódi utcát 2020. September 09. 07:14 és Horváth Soma alpolgármester elárulta, hogy bár a város járdáinak nagy része és annak karbantartása valóban az önkormányzathoz tartozik, de nem mindenhol. Vannak például a közforgalomnak megnyitott magánterületek is, ahol az önkormányzatnak nincs lehetősége beavatkozni.

A Tinódi utca gyommal és parlagfűvel teli része például magánkézben van, építkezések céljából vásárolta meg egy vállalkozó, így ő felelős a terület tisztán tartásáért is. Az önkormányzat csak a figyelmét tudja felhívni a gyomtalanításra.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra