Elhunyt Kálmán C. György

Egy hete még maga Kálmán C. György jelentette be, hogy nyelvész testvére, Kálmán László hosszú betegség után elhunyt.

67 éves korában elhunyt Kálmán C. György egyetemi tanár, irodalomtörténész, kritikus, publicista – írja a 444 . Szombaton még posztolt a kórházból, mára féltestvére, Galicza János közölte a szomorú hírt.

Kálmán C. György 1990-től a Literatura szerkesztője, szerkesztőbizottsági tagja. 1990 óta a Janus Pannonius Tudományegyetem irodalomelméleti tanszékén tanított, egyetemi docens, majd egyetemi tanár. 1993 óta a Café Babel szerkesztőbizottsági tagja – írja a portál. 1992–1995 között a Beszélő szerkesztőbizottsági tagja. 1995–1996 között a 2000 olvasószerkesztője volt. A Magyar Tudományos Akadémia Irodalom- és Kultúratudományi Bizottságának tagja volt.

Egy hete még maga Kálmán C. György jelentette be, hogy nyelvész testvére, Kálmán László hosszú betegség után elhunyt.

Kálmán C. György
városikurír
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra