Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Előjogokat adna az oltottaknak az osztrák zöld útlevél

Telefonos megoldást terveznek az osztrákok.

Görögország és Ciprus minájára előjogokat adna azoknak az osztrákoknak Sebastian Kurz kancellár, akik már biztosan védettséget szereztek a COVID-dal szemben. Javaslatának célja, hogy az oltott, tesztelt és felépült emberek több szabadságot kapjanak. Van némi szkepticizmus ezzel kapcsolatban az EU-ban. Az Egészségügyi Minisztérium nem tartja lehetségesnek a döntést április előtt - írja az ORF .

Szükségünk van a szabadságra, hogy utazhassunk az Európai Unión belül" - mondta Kurz. Izrael már rendelkezik hasonló rendszerrel, technikailag könnyen elvégezhető. Digitális megoldásnak kell lennie: mindenki beazonosíthatja magát a mobiltelefonjával.

Izraelben az oltottak már nagyobb szabadságoz élveznek.
ORF.at

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hírek

Tovább az oldalra