Élőlánccal emlékezik – és küzd – a szombathelyi színház

Sötét felhők gyülekeznek a város kulturális intézményei felett is.

Mint beszámoltunk róla, 74 pontos takarékossági intézkedést Nyugat Podcast: Hogyan élheti túl Szombathely az energiaválságot? September 23. 16:05 szeretne bevezetni a szombathelyi önkormányzat a nagymértékű rezsiemelkedések miatt. Emiatt bezárják a Savaria mozit és korlátozzák a könyvtárak, illetve a múzeumok nyitvatartását is.

Bár a szombathelyi Weöres Sándor Színház a kormány és a város közös fenntartásban működik, nyilvánvalóan ők sincsenek könnyű helyzetben. Az évadkezdéskor több lépcsős takarékoskodást Így áll át takarékos üzemmódra a szombathelyi színház August 24. 18:00 vezettek be. Ám mindenki feje felett ott lebeg a bezárás réme. Nem tűnik véletlennek tehát, hogy az október 1-jén megalakulása 15 évét ünneplő színház élőláncra és egyben szolidaritásra hívja az embereket.

„Társulatunk az összefogás évének hirdette a jubileumi évadot. A születésnapon egy valóságos összekapaszkodásra hívjuk színházi közösségünket és közönségünket. Élőláncot formázva jegyirodánk (Király utca 11.) valamint a színház épülete (Akacs Mihály utca 7.) között ünnepeljük a 15 évet, ajándékkal, kedvezményekkel és meglepetés műsorokkal.”

Az élőlánc tervezett vonala.
WSSZ

Az eseményről részletesen itt olvashat!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t