Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orosz szürrealista thriller, C-kategóriás akciófilm és webkamerás monodráma – A koronavírusról szóló első filmek

A hollywoodi blockbusterekre még várnunk kell, de az underground filmek szerelmesei már most szemezgethetnek a COVID-19 témájában készült filmek közül.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdjük rögtön azzal, amelyik magának tudhatja a „világ legelső COVID-19 témájú filmje” címet. Az alkotó, Blake Ridder egy személyben írója, rendezője, operatőre és főszereplője a Coronavirus című filmnek.

Egy nyolc perces monodrámáról van szó, melyben főszereplőnk a kínai Vuhan tartományban megfertőződött a koronavírussal és rögzíti szenvedését.

A film borzasztóan hatásvadász és a realitással köszönőviszonyban sincs. A rendező egyébként nem Kínában él, ez valamelyest megmagyarázza tájékozatlanságát. Arra azonban nincs elfogadható magyarázat, hogy miért kellett a koronavírust zombijárványként ábrázolni. Ha valaki mégis rászánja magát, hogy megnézze, nyolc percnyi hamuban sült hülyeség lesz a jutalma.
(IMDb: 2,8)

A témába nem csak beletenyerelt, de egész testét bekente vele, majd hason csúszott rajta Sergey A. orosz származású videóművész, aki rögtön három művel érkezett koronavírus témában.

Februárban a Coronavirus. The movie című 4 perces etűdjét publikálta, mely hatásos képekkel adja vissza Moszkva kihalt utcáinak és tereinek érzetét.
(IMDb: 8,2)

Márciusban a Coronavirus. Apocalypse -szel dobbantott, ami egy több mint egy órás montázs a világ leghíresebb turistalátványosságairól, természetesen központi szerepben Moszkvával. A drámai hatás elérése céljából egy nagyon egyedi szemcsés képhiba hatását húzza a teljes filmre, a visszhangos orosz narráció pedig nem mást, mint magát a koronavírust formálja meg.
(IMDb: 6,9)

Egy képkocka Sergey A. Coronavirus. Apocalypse című filmjéből
Sergey A.

Harmadik filmje, a Corona zombie egy 7 perces vígjáték, melyben a főhős használni szeretne egy nyilvános WC-t, de a város nyüzsög a zombiktól, akik nem tudnak betelni a WC-papírral. A vígjáték kategória azért senkinek se vegye el a kedvét, ez is egy hamisítatlan Sergey A. film gagyi rajzolt zombikkal, rengeteg orosz ízléstelenkedéssel és gázmaszkokkal.
(IMDb: 5,5)

Hamarosan érkező filmekről is tudunk, lesz köztük szappanopera, dokumentumfilm és C kategóriás akciófilm is. Nem hiába mondják, hogy a sebesség sokszor a minőség rovására megy.

Októberben azért érkezik az első komolyabb produkció is, egy kanadai rendező, Iman Azar nagyjátékfilmje, a COVID-19 . A történet egy Uber-sofőrről szól, aki számára nem állt le az élet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés