Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Nem csak az amcsi filmekben lehet ám az udvaron egyetemi kurzust tartani

Fűzfa Balázs irodalomtörténész be is bizonyította ezt a szombathelyi egyetemen.

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ harmadéves magyarszakosainak biztos átfutott ma a fejében a gondolat, hogy ez most tökre olyan, mint egy amcsi filmben.

„A prof kivezényli a hallgatókat az udvarra, süt a nap, csiripelnek a madarak, susognak a fák; mennyivel kellemesebb lehet így tágítani a buksit, mint egy lámpafényes fülledt teremben.”

Erre gondolhatott Fűzfa Balázs irodalomtörténész, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ egyetemi docense is, mivel szeptember 8-án az udvaron tartotta meg az irodalomtanítás módszertana és a gyermekirodalom tantárgy című kurzusát.

Fűzfa Balázs a kerítés túloldalán.
Kleinhappel Miklós

És az még csak hagyján, hogy a szabadban, de a kurzus szempontjából egyenesen szimbolikus helyen, a Weöres Sándor-szobornál.

Jópofa dolog a szabadban egyetemi kurzust tartani, de most, a járvány miatt kifejezetten bölcs dolog is. Fűzfa Balázs példája nyomán ajánljuk az egyetemi oktatóknak, hogy aki teheti, amíg teheti, vigye ki hallgatóit a szabadba.

Tanterem helyett a sportpálya lelátóján.
Kleinhappel Miklós

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra