„Én egy ilyen nyakas paraszt vagyok” – Amikor van értelme a tyúkpereknek

A körmendi rendőrök megfogták a csirkés csalót. Talán cikkünk is tett hozzá valamit.

„Szerkesztő úr, csak azt akarom mondani, hogy megfogták az illetőt. Köszönjük a segítséget és le a kalappal a körmendi rendőrök előtt is” – mondta a telefonba a férfi, hozzátéve, hogy a csirkés csalásról van szó, amivel lapunk júliusban foglalkozott „Nagyon sok csaló van” – A rendőrségen ért véget egy Vas megyei tojórendelés 2021. July 06. 07:32 .

„Tyúkper.”

Így emlegettünk itt a szerkesztőségben az ügyet „Nagyon sok csaló van” – A rendőrségen ért véget egy Vas megyei tojórendelés 2021. July 06. 07:32 , amely abból a szempontból mindenképpen pitinek számít, hogy mindössze néhány tízezer forint körül forog, de ugyanakkor szimbolikus és gyaníthatóan nem egyedi eset.

Röviden a történet:

24 hetes szabadtartású tojójércéket kínált szállítással a megyei napilap egyik apróhirdetése. Magyarszombatfai olvasónknak pont ilyen állatokra volt szükség, így felhívta a megadott telefonszámot és meg is állapodtak az üzletben. 15 darab tyúkot rendelt 1700 forintos darabáron, ingyenes szállítással, helyszíni fizetéssel. Némi bonyodalom után meg is érkeztek az állatok, amiket a felesége vett át. A teherautós férfi azt közölte, hogy nem voltak a megbeszélt méretű tyúkok, így nagyobbakat hozott, amíg drágábbak: 2700 forint darabjuk. A feleség kötekedés nélkül kifizette a 40 ezer 500 forintot.

24 hetes, szabadtartású tojéjércéket rendeltek - És ők érkeztek
Olvasói fotó

A férj másnap reggel látta, hogy itt valami nem stimmel, a kiszállított tyúkok valójában „letojt” állatok, értékük valahol 500-700 forint körül mozog.

A férfi hagyhatta volna ennyiben a dolgot, de ő inkább elkezdett telefonálni (a hirdetés feladója lepattintotta), megkereste lapunkat majd feljelentést tett a rendőrségen. Kérdésünkre a rendőrség akkor azt válaszolta, hogy Sárváron van egy hasonló ügy.

Az ítélet

A bírósági iratok szerint a körmendi rendőrség utána ment az ügynek és meg is fogta a csaló férfit, aki el is ismerte a csalást. Mivel ennek értéke 50 ezer forint alatt van, így szabálysértés kategóriába esik. A büntetés 45 ezer forint. A károsult a polgári jogi igényét egyéb törvényes úton (fizetési meghagyás vagy polgári per) érvényesítheti.

Nem valószínű, hogy a csalót különösen földhöz vágja a 45 ezer forint, de esetünkben nem is ez a lényeg, hanem az, hogy történt valami, hogy lám, nem mindig lehet megúszni az ügyeket, hogy Magyarország nem mindig következmények nélküli ország.

A sértett férfi lapunknak azt is elmondta, hogy azt vette észre, hogy az utóbbi megyei napilapból is eltűntek az ilyenhez hasonló hirdetések.

Ha a hivatal is úgy akarja, akkor a törvény is értünk van

Legyen a „tyúkperben” a végszó az a néhány sor, amellyel magyarszombatfai férfi legutóbbi levelében, már telefonbeszélgetésünk után, összefoglalta az ügyet „Nagyon sok csaló van” – A rendőrségen ért véget egy Vas megyei tojórendelés 2021. July 06. 07:32 , amelyet még júniusban indított útjára.

"Köszönjük az ön és a portáljuk hozzáállását! A mai világunknak bár ilyenek lennének a legkomolyabb ügyek! Pont az vezérelt a "nyakasparaszt" hozzáállásunkban, hogy pont a szorgalmas szegényebb emberekre utaztak a csalók, mint védtelen könnyű prédákra. Ha senki nem áll ki soha, akkor vége sem lesz. Mi sem dúskálunk a javakban. Én egy munkabalesetből kifolyólag le vagyok százalékolva, a feleségem 3 műszakozik, a velünk élő szüleim pedig idősek. A 3 nyugdíjból csak az enyém lépi át épp a 100 ezret. Nem sajnálatból írom ezt, hanem azért, mert dühít, hogy még ezt a keveset is emberek akarják megszerezni érdemtelenül. Remélem egy hírt/írást megér, hogy van értelme kiállni a sérelmeinkért és ha a hivatal is úgy akarja, akkor a törvény is értünk van."

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

„Nagyon sok csaló van” – A rendőrségen ért véget egy Vas megyei tojórendelés

Már a tyúkokat is hamisítják – viccelhetnénk. De inkább elmesélünk egy történetet, ami félő, hogy nem egyedi.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem