Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Eperjes a Jordán-vitában: Abba kéne hagyni ezt a demokráciásdit

Politikai kérdésnek kell lennie a színházigazgató kinevezése – hangzott el Jordán és Eperjes tévévitájában. Mindez a szombathelyi színház igazgatói kinevezése körül zajlik.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hétfő este az ATV Csatt című műsorában folytatódott a szombathelyi színház ügyének kitárgyalása. A dolog pikantériája az volt, hogy Jordán Tamás és Eperjes Károly végre a nagy nyilvánosság előtt is egy asztalhoz ült, hogy ütköztessék álláspontjaikat.

Eperjes Károly
atv.hu

Azt egyébként már előre lehetett tudni, hogy Eperjes nagy bejelentést tesz Amikor azt gondolná, hogy ilyen nincs: Eperjes Károly, az igazgatói pályázat bizottsági tagja is pályázhat a WSSZ élére 2017. March 13. 19:28 , miszerint ő is indul majd a március 27-én megjelenő új pályázaton. Bár igaz, kerek perec ezt végül nem mondta ki, csak utalt rá. Ezen kívül azért még sok mindent megvitatott Jordán és Eperjes.

Összeszedtük, miről is volt szó:

Jordán Tamás
atv.hu

 • Eperjes ott kezdte, hogy Dér Andrást megfélemlítették, ezért vonta vissza a pályázatát Visszavonta szombathelyi színházigazgatói pályázatát Dér András, Jordán Tamás kihívója 2017. February 21. 10:57 . Egyébként pedig azért nem szólalt meg eddig az ügyben, mert két fia színházban játszik és nem akar bajt.
 • Jordán Dér pályázatával kapcsolatban elmondta, hogy abban szerepelt olyan is Megszereztük Jordán Tamás riválisának, Dér Andrásnak a színházi pályázatát 2017. February 15. 15:17 , hogy közös darabot adnának elő, a WSSZ színészei a K2 társulattal, akik egyébként a pályázati anyagból értesültek erről, nem kicsit felháborodva A k2 Színház művészei szerint Dér András valótlanságot állított szombathelyi színházigazgatói pályázatában 2017. March 03. 09:36 .
 • Jordán most is elmondta, hogy a szakmai bizottság törvényt sértett akkor, amikor nem a pályázattal voltak elfoglalva, hanem közigazgatási kérdéssel bajlódtak Patthelyzet: Jordán el se jutott a szavazásig, de a városvezetésnek sem sikerült érvényteleníttetni a pályázatot (Frissítve) 2017. February 21. 15:45 .
 • Eperjes Szombathely felé tudta meg, hogy milyen visszásság miatt lépett vissza Dér.
 • A színész arra nem válaszolt, hogy politikai oldalról megmondták-e, hogy kinek kell lennie a szombathelyi színház igazgatójának.
 • Eperjes számon kérte Jordánt, hogy mikor hívott össze társulati ülést, hogy a színészek támogassák őt. Jordán ezt visszautasította, a színészek maguk döntöttek úgy, hogy kiállnak igazgatójuk mellett Trokán Pétertől Kiss Marin át a szombathelyi társulat 100 százaléka Jordán Tamást akarja 2017. February 20. 08:59 .
 • Eperjes befejezné ezt az egész bizottságosdit és véleménye szerint sokkal egyszerűbb volna, ha a színházigazgató személyét az adott város vezetése jelölné ki. Példaként Jordán Nemzeti Színházas kinevezését majd leváltását hozta fel.
 • Jordán ezt visszautasította, mivel nem is adott be új pályázatot akkor. Hiszen Szombathelyen akart színházat alapítani.
 • Eperjes műsorvezetői kérdésre ismét megerősítette, hogy be kéne fejezni ezt a demokráciásdit, legalábbis a színház igazgató választás kapcsán mindenképp. Városvezetésnek, országvezetésnek kell ezt intéznie. Vidéken a városvezetőknek kell gondoskodni arról, hogy milyen színház van. Ennek poltikai kérdésnek kell lennie.
 • Eperjesnek egyébként nem kínos, hogy szakemberként nem szakmai, hanem politikai kérdéshez adja a nevét.
 • Jordán azt mondta, hogy a Nemzeti Színház igazgatójaként rengeteg pofont kapott a közélettől. Dér az első pofon elől elhajolt.
 • Március 27-én írják ki az új pályázatot. Jordán biztos beadja újra a pályázatát. Eperjes nagyon lebegtette, hogy ő is pályázni fog igazgatónak, minden esetre az biztos, hogy nem lesz a szakmai bizottságban.
 • Eperjes egyébként továbbra is szeret mindenkit. Jordánt annak ellenére, hogy azt mondta elvette az eszét a politika. De szereti Gáti Oszkárt Gáti Oszkár: “Jordán 73 éve a pályázat. De ezt ti leszartátok” 2017. March 05. 09:16 és Trokán Pétert is, aki egyébként Eperjest a jó édes anyjába küldte el.
 • Eperjes egy megszentelt Szent Tamás éremet ajándékozott Jordánnak. Hátha jót tesz ezzel.
 • Jordán rákérdezett, hogy akkor most tényleg pályázik Eperjes, aki erre megint csak lebegtetett. Jordán annyit mondott, hogy aztán nehogy az legyen, hogy Eperjes pályázik, aztán kiszivárogtatja a saját pályázatát.
 • Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
  Hirdetés
  Hirdetés

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés
  Hirdetés

  Közélet

  Hirdetés