Épülnek a parkolók a Szombathelyi Vásárcsarnok körül

Valószínűleg nem lesznek kész húsvétra.

Javában folyik a munka a Szombathelyi Vásárcsarnok környékén, ahol 85 darab parkolóhelyet alakítanak ki. Ezzel együtt az érintett útszakasz burkolatát is felújítják majd. Mint az önkormányzattól megtudtuk, a jelenlegi beruházás mintegy 220 millió forintból valósul meg, a felújítás már szeptemberben elkezdődött Munkagépek bontották fel az aszfaltot a szombathelyi piac mellett 2022. September 02. 11:29 .

Építkezés a szombathelyi piac mellett
Mészáros D. Zsolt

Jelenleg a Hunyadi útról érkező gyalogosoknak kerülniük kell, ha az aluljárót akarják használni, hiszen az érintett feljáró is le van zárva, valamint a szélső forgalmi sávban sem lehet közlekedni a munkálatok ideje alatt.

Építkezés a szombathelyi piac mellett
Mészáros D. Zsolt

Mint megtudtuk, a nyuszi nem hozza meg a várva várt parkolókat, de a tervek szerint április végére már birtokba vehetik az autósok és a gyalogosok is.

A parkolóépítés egy nagyobb projekt része, amihez több felújítás is tartozik.

Fejlesztési projekt Kedvezményezett Támogatás összege (Ft) Szakpolitikai felelős
Belterületi útfejlesztések Szombathely Város Önkormányzata 435 000 000 belügyminiszter
Gyöngyös-patak hídrekonstrukció Szombathely Város Önkormányzata 130 000 000 belügyminiszter
Zanati kerékpárút fejlesztése Szombathely Város Önkormányzata 300 000 000 innovációért és technológiáért felelős miniszter
A Vásárcsarnok környékének rekonstrukciója, kapcsolódó parkolók kialakítása Szombathely Város Önkormányzata 220 000 000 belügyminiszter
Víztorony és környezetének fejlesztése II. ütem Szombathely Város Önkormányzata 20 000 000 belügyminiszter

A táblázatban szereplő összegek azonban nem számítanak vissza nem fizetendő állami támogatásnak. Az elmúlt évek uniós támogatásból készülő fejlesztéseihez több esetben is pluszpénzt kellett hozzátennie az önkormányzatnak, a rohamosan emelkedő építőipari árak miatt.

Építkezés a szombathelyi piac mellett
Mészáros D. Zsolt

Ezeket a pluszban kifizetett összegeket aztán vissza lehet igényelni Tényleg pluszpénzt kapott a szombathelyi vásárcsarnok és az épülő bölcsőde? 2022. December 16. 15:04 a kormánytól, és ezt meg is teszi az önkormányzat. Az igényeket folyamatosan bírálják el és teljesítik. Ezekből a pénzekből aztán újabb fejlesztéseket finanszíroznak, ezek közül az egyik a piac melletti parkolók felújítása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet