Épülnek a parkolók a Szombathelyi Vásárcsarnok körül

Valószínűleg nem lesznek kész húsvétra.

Javában folyik a munka a Szombathelyi Vásárcsarnok környékén, ahol 85 darab parkolóhelyet alakítanak ki. Ezzel együtt az érintett útszakasz burkolatát is felújítják majd. Mint az önkormányzattól megtudtuk, a jelenlegi beruházás mintegy 220 millió forintból valósul meg, a felújítás már szeptemberben elkezdődött Munkagépek bontották fel az aszfaltot a szombathelyi piac mellett 2022. September 02. 11:29 .

Építkezés a szombathelyi piac mellett
Mészáros D. Zsolt

Jelenleg a Hunyadi útról érkező gyalogosoknak kerülniük kell, ha az aluljárót akarják használni, hiszen az érintett feljáró is le van zárva, valamint a szélső forgalmi sávban sem lehet közlekedni a munkálatok ideje alatt.

Építkezés a szombathelyi piac mellett
Mészáros D. Zsolt

Mint megtudtuk, a nyuszi nem hozza meg a várva várt parkolókat, de a tervek szerint április végére már birtokba vehetik az autósok és a gyalogosok is.

A parkolóépítés egy nagyobb projekt része, amihez több felújítás is tartozik.

Fejlesztési projekt Kedvezményezett Támogatás összege (Ft) Szakpolitikai felelős
Belterületi útfejlesztések Szombathely Város Önkormányzata 435 000 000 belügyminiszter
Gyöngyös-patak hídrekonstrukció Szombathely Város Önkormányzata 130 000 000 belügyminiszter
Zanati kerékpárút fejlesztése Szombathely Város Önkormányzata 300 000 000 innovációért és technológiáért felelős miniszter
A Vásárcsarnok környékének rekonstrukciója, kapcsolódó parkolók kialakítása Szombathely Város Önkormányzata 220 000 000 belügyminiszter
Víztorony és környezetének fejlesztése II. ütem Szombathely Város Önkormányzata 20 000 000 belügyminiszter

A táblázatban szereplő összegek azonban nem számítanak vissza nem fizetendő állami támogatásnak. Az elmúlt évek uniós támogatásból készülő fejlesztéseihez több esetben is pluszpénzt kellett hozzátennie az önkormányzatnak, a rohamosan emelkedő építőipari árak miatt.

Építkezés a szombathelyi piac mellett
Mészáros D. Zsolt

Ezeket a pluszban kifizetett összegeket aztán vissza lehet igényelni Tényleg pluszpénzt kapott a szombathelyi vásárcsarnok és az épülő bölcsőde? 2022. December 16. 15:04 a kormánytól, és ezt meg is teszi az önkormányzat. Az igényeket folyamatosan bírálják el és teljesítik. Ezekből a pénzekből aztán újabb fejlesztéseket finanszíroznak, ezek közül az egyik a piac melletti parkolók felújítása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet