Munkagépek bontották fel az aszfaltot a szombathelyi piac mellett

Elkezdődött a szombathelyi vásárcsarnok parkolóinak felújítása.

Szinte teljesen felbontották már a szombathelyi vásárcsarnok melletti parkolók burkolatát - vettük észre nemrég. A munkagépek komoly munkát végeztek, jelenleg holdbéli tájra hasonlít a piac környéke.

Parkolók építése a piacnál
Holdbéli táj
Mészáros D. Zsolt

A piachoz most a Hunyadi út felől nem lehet behajtani, jelenleg az épület déli oldalán lévő parkolónál dolgoznak. De a csarnok mögött, és az északi oldalon álló lakóépületek mellett most is meg lehet állni autóval.

Parkolók építése a piacnál
A Hunyadi útról nem lehet hehajtani a vásárcsarnok mellé
Mészáros D. Zsolt

Mindez azt jelenti, hogy elkezdődött a szombathelyi piac parkolóinak rendbetétele. A költségekhez az önkormányzat 220 millió forint támogatást kapott a belügyminisztériumtól, több más projekttel együtt. Nemény András polgármester ezt a támogatást többször is megköszönte Egy héten belül három utca felújítása is elkezdődik Szombathelyen 2022. July 19. 19:37 a kormánynak és a belügyminiszternek.

Parkolók építése a piacnál
A Kinizsi Pál utca vége is le van zárva a piacnál
Mészáros D. Zsolt

Hende Csaba országgyűlési képviselő még 2021 szeptemberében jelentette be Hende bejelentett: több mint 1 milliárd forint jön szombathelyi fejlesztésekre 2021. July 07. 15:42 , hogy a kormány 1,2 milliárd forinttal támogat öt szombathelyi beruházást.

Parkolók építése a piacnál
Nagy munka folyik
Mészáros D. Zsolt

Mint mondta, lesz útfejlesztés és hídfelújítás, elkészül a zanati bicikliút, és megszépül a piac, meg a víztorony környezete is. Aztán nem kellett sok, hogy a politikai felek egymásnak essenek, hogy melyik hidakat Baloldali és jobboldali hidak, osztottpályás közpénzek 2021. July 14. 18:59 és utcákat A Paragvári, a Nádasdy és a Magyar László utcákkal akarja kezdeni a felújításokat a szombathelyi városvezetés 2021. July 21. 15:03 kellene felújítani. A tételsoron ugyanis csak annyi szerepelt, hogy belterületi útfejlesztésekre 435 millió forintot biztosít a belügyminisztérium.

Fejlesztési projekt Kedvezményezett Támogatás összege (Ft) Szakpolitikai felelős
Belterületi útfejlesztések Szombathely Város Önkormányzata 435 000 000 belügyminiszter
Gyöngyös-patak hídrekonstrukció Szombathely Város Önkormányzata 130 000 000 belügyminiszter
Zanati kerékpárút fejlesztése Szombathely Város Önkormányzata 300 000 000 innovációért és technológiáért felelős miniszter
A Vásárcsarnok környékének rekonstrukciója, kapcsolódó parkolók kialakítása Szombathely Város Önkormányzata 220 000 000 belügyminiszter
Víztorony és környezetének fejlesztése II. ütem Szombathely Város Önkormányzata 20 000 000 belügyminiszter

A nagy adok-kapokban aztán végül sikerült kiválasztani négy utcát, a és bár közben volt egy kis gikszer azzal is, hogy akkor megkapta-e a város a pénzt vagy sem, Szombathely nem eszi olyan forrón a kormány 1,2 milliárdos segélycsomagját 2021. July 15. 11:25 sikerült aláírni a szerződéseket Mi történt a belügyminisztérium 900 milliós támogatásával, miért nem indultak el a felújítások? 2022. February 04. 11:41 . Aztán a Paragvári, a Magyar és a Nádasdy utca felújítása el is kezdődött Egy héten belül három utca felújítása is elkezdődik Szombathelyen 2022. July 19. 19:37 , és be is fejeződött Iskolakezdésre befejeződik a szombathelyi Nádasdy utca felújítása 2022. August 01. 13:00 még az iskolakezdésre.

A Dozmat utca felújítása hamarosan kezdődik, a többi projekt előkészítés alatt van.

Frissítés

Cikkük megjelenése után a szombathelyi városházától az alábbi közleményt kaptuk:

A Szombathely Városi Vásárcsarnok déli oldalán lévő kivitelezési munkák 2022. szeptember 1-jén megkezdődtek. A munkálatok miatt - az ideiglenes forgalomkorlátozásnak megfelelően - a Nádor utca egyirányú forgalmi rendje módosul, a felújítás idejére kétirányú forgalom került bevezetésre.

Szeptember első két hetében a Vásárcsarnok déli oldalán lévő útszakasz szegély- és burkolatbontási feladatait végzi a kivitelező. A hónap második és harmadik hetén szegélyépítés, csapadékvíz-elvezetés és burkolatalap-építési munkák zajlanak majd. Szeptember második felében aszfaltburkolat-marás, aszfaltburkolat- és térkőburkolat-készítés történik majd.

Előre láthatóan a Vásárcsarnok déli oldalán a felújítás szeptember hónapban befejeződik, így októbertől a behajtási korlátozás megszűnik.

A szeptemberi felújítási munkák alatt (ha a munkafázisok, élet- és vagyonbiztonság engedi) az átmenő forgalom – részlegesen vagy szakaszosan - is engedélyezett lesz.

Fontos információ, hogy a kivitelező tájékoztatása szerint 2022 októberében a munkavégzés szünetelni fog.

A Vásárcsarnok északi oldalán (Szent Márton utca felőli oldal) az építési munkákat 2022. november 1-et követően kezdi meg a kivitelező. Ennek ütemezéséről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet