Erdővédő weboldalt indított az LMP

Várják a bejelentéseket azoktól, akik úgy látják, hogy valahol az erdőterven kívül, nem fenntartható módon termelnek ki fát.

Online erdővédő szolgáltatást indított az LMP – közölte az ellenzéki párt frakcióvezetője vasárnapi budapesti, a párt Facebook-oldalán is közvetített sajtótájékoztatóján.

Ungár Péter azt mondta, a www.erdofigyelo.hu oldalon várják a bejelentéseket azoktól, akik úgy látják, hogy valahol az erdőterven kívül, nem fenntartható módon termelnek ki fát.

Rám-szakadés, erdő, túrázás
Józing Antal

Hangsúlyozta: részsikernek tekintik, hogy a kormány egy miniszteri utasítással felülírta eredeti elképzelését az erdők kivágásáról. A kabinet terve azonban teljesen helytelen; az LMP-ben azt gondolják, hogy mindent meg kell tenni a magyar erdők védelmében – jelentette ki.

A frakcióvezető rámutatott, hogy nedves fával nem lehet fűteni, a most kitermelt erdőkkel ezen a télen nem oldhatók meg az energetikai problémák. Másrészt a kormány módszerével nem lehet levinni a tűzifa árát – vélekedett.

A fakitermelés a hónap eleje óta kardinális kérdés, amikor a kormány megkönnyítette Védett erdőket is ki lehet vágni az új szabályok szerint, és pótolni sem kell a fákat 2022. August 05. 10:40 azt, gyakorlatilag eltörölte a régi szabályokat. A kormány más területeken és a magánháztartásoknál is azt szorgalmazza, hogy az energiaárak emelése miatt fűtsenek inkább. Fával. Ez ellen viszont a szakemberek és a környezetvédelmi szervezetek tiltakoznak, ráadásul az energiaárak emelkedésével a tűzifa is megdrágult.

tüzifa/2
24.hu

Emiatt Nemény András, Szombathely polgármestere is nyílt levélben Ne vágjanak ki Szombathelyhez tartozó fákat - erre kérik a városi politikusok az erdészetet 2022. August 10. 19:03 kérte a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-t, hogy ne éljenek a fakitermelési szabályokat enyhítő kormányrendelet adta lehetőségekkel, amelyek még a természetvédelmi területek is megengedi a tarvágást. Egyúttal felajánlotta, hogy ha a fapótlásban vagy bármi másban segíteni tudnak az erdészetnek, akkor keressék őket bizalommal.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet