Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érvénytelen a szombathelyi 1000 fa program közbeszerzése

A Prenor nem adott be hiánypótlást. Kissé csúszni látszik a városvezető koalíció ezen választási programja.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lapunk korábban részletesen beszámolt Szombathelyi zöldítési program – De miért kerül 82 millió forintba 1000 fa ültetése? September 06. 19:30 a szombathelyi „1000 fa ültetése” programról, különös tekintettel arra, hogy mi kerül rajta 82 millió forintba.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Azt is megtudtuk, hogy a közbeszerzési pályázat augusztusi határidejére egyetlen pályázat érkezett egy „helyi gazdasági szereplőtől”, és eredményt majd később hirdetnek.

Aztán a költségvetés módosítása nyomán a faültetésre vonatkozó tétel – 35 másik tétel társaságában – parkolópályára került, azzal, hogy ezekre majd visszatérnek, ha látják, hogyan alakul város iparűzésiadó-bevétele.

Egy korábbi faültetés a szombathelyi Újvilág utcában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Nos, úgy tűnik, az iparűzési adótól függetlenül is megfeneklett a faültetési projekt.

A kormányzati közbeszerzési oldal dokumentumai között ugyanis megtalálható a közbeszerzés eredménye, pontosabban annak eredménytelensége.

Ezek szerint az egyetlen pályázó a Prenor Kft. volt, viszont:

„A PRENOR Kft. a műszaki, illetve szakmai alkalmassági követelmények vonatkozásában az eljárást megindító felhívásban előírt igazolást ajánlatában benyújtotta, azonban a benyújtott igazolás nem felelt meg az ajánlati felhívás előírásainak, ezért ajánlatkérő 2020. szeptember 3-án hiánypótlási felhívást küldött a PRENOR Kft. ajánlattevőnek. A PRENOR Kft. ajánlattevő a felhívásnak az ajánlatkérő által meghatározott határidő (2020. szeptember 11. 10:00) lejárta előtt nem tett eleget, hiánypótlását nem nyújtotta be. Ajánlattevő a fentiek alapján nem igazolta megfelelően a közbeszerzés tárgyával kapcsolatban meghatározott, a szerződés teljesítéséhez szükséges műszaki, illetve szakmai alkalmassági követelményeknek történő megfelelését, ajánlata így a Kbt. 73. § (1) bekezdés d) pontja alapján érvénytelen” – olvasható az indoklásban.

Meglehetősen furcsán hangzik, hogy a Prenor azon bukik meg, hogy nem tudja – vagy akarja? – bizonyítani, hogy el tud ültetni 1000 fát, de hát ez van.

A dátumokból egyébként az következik, hogy a közgyűlés időpontjában a képviselők már tudták, hogy a faültetésből az idén ősszel nem lesz semmi.

A 1000 fa ültetésének fontosságáról olvasóink egy kellemeset vitatkoztak a korábbi cikkünk Szombathelyi zöldítési program – De miért kerül 82 millió forintba 1000 fa ültetése? September 06. 19:30 alatt, mindenesetre Nemény András választási programjának Nemény András: Ezer új parkoló és fa, nyitott városháza, tiszta város 2019. July 13. 12:37 egyik kiemelt pontja volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gazdaság

Hirdetés