Érvénytelen a szombathelyi 1000 fa program közbeszerzése

A Prenor nem adott be hiánypótlást. Kissé csúszni látszik a városvezető koalíció ezen választási programja.

Lapunk korábban részletesen beszámolt Szombathelyi zöldítési program – De miért kerül 82 millió forintba 1000 fa ültetése? 2020. September 06. 19:30 a szombathelyi „1000 fa ültetése” programról, különös tekintettel arra, hogy mi kerül rajta 82 millió forintba.

Azt is megtudtuk, hogy a közbeszerzési pályázat augusztusi határidejére egyetlen pályázat érkezett egy „helyi gazdasági szereplőtől”, és eredményt majd később hirdetnek.

Aztán a költségvetés módosítása nyomán a faültetésre vonatkozó tétel – 35 másik tétel társaságában – parkolópályára került, azzal, hogy ezekre majd visszatérnek, ha látják, hogyan alakul város iparűzésiadó-bevétele.

Egy korábbi faültetés a szombathelyi Újvilág utcában
Szilágyi József (telefonos fotó)

Nos, úgy tűnik, az iparűzési adótól függetlenül is megfeneklett a faültetési projekt.

A kormányzati közbeszerzési oldal dokumentumai között ugyanis megtalálható a közbeszerzés eredménye, pontosabban annak eredménytelensége.

Ezek szerint az egyetlen pályázó a Prenor Kft. volt, viszont:

„A PRENOR Kft. a műszaki, illetve szakmai alkalmassági követelmények vonatkozásában az eljárást megindító felhívásban előírt igazolást ajánlatában benyújtotta, azonban a benyújtott igazolás nem felelt meg az ajánlati felhívás előírásainak, ezért ajánlatkérő 2020. szeptember 3-án hiánypótlási felhívást küldött a PRENOR Kft. ajánlattevőnek. A PRENOR Kft. ajánlattevő a felhívásnak az ajánlatkérő által meghatározott határidő (2020. szeptember 11. 10:00) lejárta előtt nem tett eleget, hiánypótlását nem nyújtotta be. Ajánlattevő a fentiek alapján nem igazolta megfelelően a közbeszerzés tárgyával kapcsolatban meghatározott, a szerződés teljesítéséhez szükséges műszaki, illetve szakmai alkalmassági követelményeknek történő megfelelését, ajánlata így a Kbt. 73. § (1) bekezdés d) pontja alapján érvénytelen” – olvasható az indoklásban.

Meglehetősen furcsán hangzik, hogy a Prenor azon bukik meg, hogy nem tudja – vagy akarja? – bizonyítani, hogy el tud ültetni 1000 fát, de hát ez van.

A dátumokból egyébként az következik, hogy a közgyűlés időpontjában a képviselők már tudták, hogy a faültetésből az idén ősszel nem lesz semmi.

A 1000 fa ültetésének fontosságáról olvasóink egy kellemeset vitatkoztak a korábbi cikkünk Szombathelyi zöldítési program – De miért kerül 82 millió forintba 1000 fa ültetése? 2020. September 06. 19:30 alatt, mindenesetre Nemény András választási programjának Nemény András: Ezer új parkoló és fa, nyitott városháza, tiszta város 2019. July 13. 12:37 egyik kiemelt pontja volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság