Eszem-iszom, dínom-dánom, avagy hogyan kocsmázz Ungár Péterrel

A képviselő által szervezett közéleti kocsmázáson szó esett az ördög ügyvédjéről és arról is, hogy mire készül Ungár – akkor éppen arra készült, hogy igyon még egy vodkát.

Maroknyi csapat fogadta csütörtök este a több szombathelyi szállal Ungár Péter a szombathelyi Két Medve nevű kocsmához hasonlította az országgyűlést 2022. May 02. 11:25 is a városhoz kötődő Ungár Pétert az egyik szombathelyi sörözőben. Az országgyűlési képviselő közéleti kocsmázásra hívta az érdeklődőket.

A Facebookon meghirdetett esemény kezdete előtt, nagyjából hét óra körül érkezem a helyszínre, ahol hamar leesik a tantusz: itt most nem arra a tipikus „fiatalok vagyunk, beszélgetünk a jövőről” stílusra lehet számítani, mivel a sörözésen az idősebb korosztály érkezett. Miközben a háttérben ott ültek a helyi LMP fiatal politikusai is. .

Közéleti kocsmázás Ungár Péterrel
Kiültek a padra. Most nem a fiatalok kocsmáztak többen.
Mészáros D. Zsolt

Ungár rendszeresen rendez ilyen beszélgetéseket, de mint tőle megtudom, nem mindig volt ez így, több, korábbi, hasonló sörözésen a fiatalabbak voltak jelen sokkal nagyobb létszámban. Most pedig a magam 21 évével én vagyok a jelenlévők közül a legifjabb.

Persze lehetne keresni a miérteket, de aki ott volt, láthatta, hogy Ungárnak teljesen mindegy volt, hogy az, akivel éppen arról beszélget, hogy mit lehet kezdeni egy újabb Fidesz kétharmad után az országgal, huszonöt év alatti, vagy hatvan év feletti.

Közéleti kocsmázás Ungár Péterrel
A mosoly mindenkinek jár. Bár Ungár már nem a legfiatalabb képviselő az új Parlamentben, megelőzte őt két momentumos.
Mészáros D. Zsolt

Utóbbiaknak pedig megvolt a véleménye mindenről, amihez elsőre nehéz is volt hozzászólni, de gondoltam – ha már itt vagyok – én is kérdezek pár dolgot az LMP-s képviselőtől.

Ungár is készül

Ungár pedig ezekre a kérdésekre sokkal őszintébben válaszolt, mint amire számítottam. Ahogy Márki-Zay Péterre terelődött a szó, megkérdeztem Ungártól, hogy mennyire volt igaz az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének az a kijelentése, hogy az ördög ügyvédje egy konkrét fideszes politikusról, egy kormánytagról akar kényes, nemi vonzódását érintő információkat nyilvánosságra hozni.

A képviselő szerint tudtak róla, hogy vannak ilyen dokumentumok, de ő is mondta Márki-Zaynak, hogy az ukrajnai háború idején, az energiaválság és az infláció durvulása közben senkit sem fog érdekelni, hogy melyik fideszes politikus vonzódik a saját neméhez. Ezért ezeket az dokumentumokat végül nem használták fel.

MZP kapcsán egyébként még azt is elmondta, ő már akkor sem támogatta a későbbi miniszterelnök-jelöltet, amikor még az előválasztás zajlott, éppen ezért szavazott Dobrev Klárára, akivel szerinte sokkal nagyobb esélye lett volna az ellenzéknek.

Közéleti kocsmázás Ungár Péterrel
Kocsmázás ide vagy oda, akadtak érdekes kérdések a képviselőnek. Kattintson a képre még több kocsmázós fotókért.
Mészáros D. Zsolt

Kíváncsi voltam arra is, hogy Ungár szerint mi jön a következő egy évben az ellenzéki pártok életében, hogyan tudnak felállni a választási vereségből. Erre Ungár csak annyit felelt, ahogy most senkinek, neki sincs akkora látószöge, hogy meg tudja mondani, mi vár rájuk és az emberekre a következő időszakban.

Viccesen azonban megjegyezte: ő is készül, jelenleg arra, hogy igyon még egy vodkát. A képviselő valószínűleg Gyurcsány Ferenc korábbi bejegyzéseire Titokzatos felirat jelent meg Gyurcsány Facebook-oldalán 2022. July 17. 18:19 utalt, miszerint készülnek valamire, de hogy pontosan mire, azt még a mai napig sem tudja senki.

A kocsmázás egyébként meglepően jó hangulatban zajlott, amit még az este megérkező eső sem nagyon tudott elrontani.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet