Aki szegény hülye, az fagyjon meg?

Lázár János régóta nem tahóskodott szociálisan akkorát, mint most. Hiába csóvált fejet a Magyar Energiahatékonysági Intézet és az Energiaklub is, miszerint az energia korszerűsítésre fordítható EU-s pénzekből az államnak talán nem csak magára kéne költenie.

A lakosság meg szívhat gázcsapot vagy cigarettát, mindenki szabadon dönt. Sőt, beszél is. Mutatja Lázár János esete, aki már régóta nem tahóskodott szociálisan akkorát, mint most, amikor visszavágta az intézetek rosszallását, és a maga laza arisztokratikus stílusában, ahogy ez egy alföldi gyerektől elvárható, így szólt: az otthontulajdonosoktól elvárható , hogy tegyenek az energetikai korszerűsítésért, saját forrásból.

Biztosan nem arra gondolt, hogy a családfő forráshiány okán menjen fát lopni az erdőre, mert fontosak a környezeti értékek is. Mondatának mindenesetre számos kultúrtörténeti érdekessége van. Liberalizmus keveredik a darwinizmussal, de legalább nincs benne semmi keresztény. A hivatalos álláspont szerint tehát az az otthontulajdonos, aki nem fűt be, ha hideg van, hülye, és haljon is meg. Gondatlanságának oka, hogy

már a szocializmusban is szar lakást vett, a kapitalizmusban meg tovább szegényedett, tehát nem sokat ér, sem ő, sem az otthona.

A MEHI és az Energiaklub megpróbálta elmagyarázni az apja Rolexét viselő közszolgának, hogy az állami intézmények csak töredékét fogyasztják a felhasznált energiának, míg a lakosság az egész évinek az egyharmadát. Úgy három millió épületben élnek azok, akiktől elvárható, hogy saját forrásból fűtsenek be, persze, miután befizették az adót az államnak, mert bárki pluszban ráfázhat, ha nem teszi ezt.

Nyugat.hu illusztráció

A MEHI szerint azért is jobb lenne inkább az élő lakosságot és nem a fantom államot támogatni az uniós pénzzel, mert ennek elmaradása a magyar nemzetgazdaságban okoz majd több száz milliárdos hiányt. (Rossz érzésem van, lehet, hogy a kormányban nem ismerik azt a mondást, hogy egy állam annyira gazdag, amennyire a polgárai. Vagy lehet, hogy ismeri, de ő dönti el, ki a polgár? Azt már mondták a történelemben, hogy az állam én vagyok, de azt még soha nem mondta az állam, hogy ő a civil. Vagyis az állam az első, ha támogatni akarjuk polgárainkat. Értem. Nem értem, de mindegy.)

A Nap megadóztatása a CIA és Marika néni szerint a nem létező Habony és Árpád ötlete volt, és a napelemek megadóztatását keresztül is verték a parlamenten. Erről már írtam, és aggódtam is,

nehogy egyszer a Nap vagy Isten megharagudjon ránk, hogy azt is megadóztatjuk, amit ingyé kapunk.

A bájos LMP tiltakozott is, ami után nem ült össze a kormányban válságstáb.

Persze, az is igaz, hogy valaha a Fidesz azt ígérte, hogy kisebb és olcsóbb államot fog működtetni - amihez ez logikus lépés volna -, de a tonnaszám felvett, munkakör nélküli miniszterek, államtitkárok, szakértők ezt az óhajt keresztülhúzták. Válság esetén a helyzet mindig romlik, mert nem elég a válság okozta kár, mindig kirendelnek mellé egy minisztert, aki képtelen megoldani a válságot, de legalább havi fizetést kap.

Gondolom, az a cél, hogy minden magyar miniszter legyen a saját otthonában, mert ebben az esetben jogosan elvárható, hogy tegyen végre valamit a korszerű energiafogyasztásért. Unortodox megoldás, kétségtelen, de valamitől azt érzem, hogy Lázár János nem erre gondolt. Hanem amire korábban is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Áder és a haverok, akik megadóztatják még a napot is

Áder Jánost azok csapták be, akik a barátai, elvtársai, üzletfelei. Ha folytatják magatartásukat, még súlyos károkat okozhatnak neki.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra