Ez olyan, mint egy falunap, csak nagyban – Így indult az idei Joskar-Ola Napok Szombathelyen

Sok újdonság idén sincs, előkerülnek a szokásos vidámparki játékok, és persze a különböző büfék – általában magas, de meglepetést nem okozó árakkal.

Javában tart a 2023-as fesztiválszezon, ország- és városszerte tele vagyunk különböző rendezvényekkel. A napokban kezdődött Vibrál, mégis nyugodt – Ilyennek látjuk az idei Szigetet 2023. August 11. 17:56 az idei Sziget Fesztivál, augusztus utolsó hetében pedig megrendezik a város talán legnagyobb rendezvényét, a Savaria Történelmi Karnevált is.

De ne feledkezzünk meg a kisebb rendezvényekről sem. Itt van például a péntek délután rajtoló Joskar-Ola Napok, ami nem túl sok újdonsággal – és tapasztalataink szerint – annál is kevesebb látogatóval indított.

Joskar-ola napok 2023
Elsőre úgy tűnt, nem túl nagy az érdeklődés
Mészáros D. Zsolt

Kollégámmal este fél hét körül érkezünk az általunk csak belvárosi falunapnak nevezett esemény helyszínére. Mindkettőnkben vegyes érzések alakultak ki, a látvány nem sok újdonsággal szolgál, van itt dodzsem, körhinták, extrém játékok és persze árusok tömege.

Érdeklődő viszont nem túl sok.

A dodzsemnél például ottjártunkkor mindössze egy járgány ment. Sejtettük, hogy nem lehetett nagy élvezet (és ha belegondolunk abba, hogy egy menet kétezer forintba került, pláne).

Drága minden, de már megszoktuk

De ha már a játékoknál tartunk, megnéztük az árakat is. Ezek sem szolgálnak túl sok újdonsággal, ahogy azt a majális Jók a programok, csak az ember kevés – ilyennek láttuk a szombathelyi majális „nulladik” napját 2023. April 29. 07:29 és a Szentivánéji Vigasságok alatt is tapasztaltuk, főleg a magas árak a jellemzők. A szimulátorra egy kör 1500 forint, a körhintára ugyanennyi 1000 forint. Horgászni pedig 1500 és 4500 forint közötti áron lehet.

A különböző étel- és italosbódéknál sincs ez másként. A csapolt Soproni korsóban az egyik helyen 750 forint, a Dreher viszont már 800. (Csak zárójelben hozzátesszük, hogy a Szigeten eközben akár 2000 forint is lehet egy dobozos sör.) A málna és a bodzaszörp 500 forint, a kávé pedig 500 forintba kerül.

Joskar-ola napok 2023
Drága minden, de már kösz megszoktuk
Mészáros D. Zsolt

Az ételeket is mondhatni a „megszokott” árakon kínálják. A kürtöskalács íztől függetlenül 1500 forint, 2 deciliter jégkása 500, míg 5 deciliter 1000 forintba kerül. A kebab 1900 forint, a sima lángos 1000 forintba kerül. A helyszínen egyébként jelen van az Árkádia lángos is, ami legutóbbi lángostesztünkben is szerepelt, értékelésünket ide kattintva Hol kapunk jó és olcsó lángost Szombathelyen? Itt a Nyugat.hu nagy lángostesztje! 2023. July 19. 07:15 tudja visszaolvasni.

Ugyanakkor megjegyezzük, csak néhány bódét jártunk körbe, így lehet különbség az árakban.

Jön Krisz Rudi és Mr. Rick

Persze a tipikus majálishangulat nem minden. Lesznek különböző koncertek is, a pénteki nap sztárfellépője a '90-es években megismert Mr. Rick volt, akire a szervezők sok érdeklődőt vártak.

Joskar-ola napok 2023
Legalább a bulihangulat megvolt
Mészáros D. Zsolt

Erre a koncertre azért már kíváncsiak voltak néhányan, de nem olyan nagy számban, mint ahogy azt gondoltuk. Mondjuk, sem a fellépő, sem színpad nem volt egy Sziget-minőség.

Joskar-ola napok 2023
Voltak, de nem döntött rekordokat a létszám
Mészáros D. Zsolt

A szombat este sztárfellépője egyébként Krisz Rudi lesz, de zenél még a szombathelyi Novelzone és a Köszi Zíben is.

A Joskar-Ola Napok teljes programját ide kattintva Krisz Rudival, az Inflagrantival és Retro partyval is vár a Joskar-Ola Napok 2023. August 02. 13:09 olvashatja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló