Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Összefog a Facebook, a Google, a Microsoft és a Twitter a terrorizmus ellen

Hogy kiszűrjék az interneten terjedő gyűlöletbeszédet és terrorista megnyilvánulásokat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tech-mammutvállalatok vezetői bejelentették hétfőn: új technológiákat fejlesztenek ki a gyűlöletbeszéd és a terrorista szövegek, képek azonosítására és kiszűrésére. Korábban az Európai Unió erőteljesen bírálta az amerikai közösségi médiát, hogy nem tesz eleget ezek visszaszorításáért.

theinternetoffendsme.files.wordpress.com
Sok olvasói kérdés érkezik hozzánk. Mi pedig szeretnénk friss, hiteles híreket adni neked. Támogasd a munkánkat!
Támogatom

A négy cég közleményben tudatta: olyan új technológiát dolgoznak ki, ami nemcsak a gyűlöletbeszédet szűri ki, hanem azonosítja a terrorista tartalmak továbbítóit, vagyis azoknak a szövegeknek és videóknak a szerzőit is, akik terroristákat toboroznak vagy lefejezéseket mutató képeket és felvételeket tesznek közzé. Ezeket az úgynevezett "digitális ujjlenyomatokat" aztán globális adatbázisban rögzítik, így bárhol könnyen azonosíthatók és eltávolíthatók.

"Cégeink nemsokára megkezdik az általunk már eltávolított legszélsőségesebb terrorista szövegek és képek adatainak megosztását egymással"

- olvasható a közleményben, amely leszögezi azt is, hogy így könnyebben azonosíthatók a potenciális terrorista tartalmak. Egyébként nem ez az első ilyen összefogásuk, egy évvel ezelőtt ugyanígy közösen kezdtek vadászni a gyermekpornós tartalmakra (a Gmail még a levelezésekbe is belenéz, hogy ilyet találjon - azaz inkább ne találjon, de ha igen, akkor megteszi a kellő lépéseket).

A tervet az Európai Unió csütörtökön kezdődő internetfórumán mutatják be, az adatbázis létrehozása pedig 2017-ben kezdődik.

Az Egyesült Államokban a külügyminisztérium és az igazságügyi tárca is bátorítja az érintett cégeket, hogy dolgozzanak ki új módszereket és technológiákat a terrorista tartalmak azonosítására és az ezt ellensúlyozó tartalmak terjesztésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tech

Hirdetés