Háttéralku a Falco-gyárral - Hende Csaba biztosra megy az aláírásgyűjtéssel

A gyár az új fejlesztésekért cserébe rendezi a környéken élők problémáit. A Sági utcában pedig vasútvonalat akar kiépíteni.

Nagyon úgy tűnik, hogy Hende Csaba nem az aláírásgyűjtés Hende Csaba aláírásgyűjtéssel támad a Falco-gyár ellen 2015. October 09. 16:43 sikerében bízik, hiszen előre tudja, hogy belátható időn belül megoldódik a környéken élők problémáinak egy része. Erről írtunk már Kedden kiderül, hogy Hende Csaba akciózik, vagy tényleg megunta a füstöt 2015. October 12. 12:22 , és az sem változtat a dolgon, hogy botrányos üvöltözésbe fulladt Botrányos üvöltözésbe fulladt a szombathelyi rendkívüli közgyűlés 2015. October 13. 13:52 a baloldali ellenzék által kezdeményezett rendkívüli közgyűlés.

Állítólag Hende már többször is tárgyalt a háttérben

Arról is beszámoltunk, hogy a jövő hét elejére lakossági fórumot hívott össze Lakossági fórumot szervez a szombathelyi Falco-gyár 2015. October 12. 18:30 a Falco, ahol a meghívó szerint beszámolnak a tervezett fejlesztésekről, és reményeik szerint lecsillapítják a lakók felháborodását is. Az ügy azért ennél bonyolultabb.

Hende bejelenti az aláírásgyűjtést
Bonyhádi Zoltán

Információink szerint a gyár külföldi anyagcégének egyik vezetője az év elején többször is tárgyalt Hendével, és már ott elhangzott, hogy ha szabad utat kapnak a fejlesztések, akkor a gyár beépíti a kéményekbe azokat a szűrőket és mérőműszereket, amelyeket most Hende az aláírásgyűjtéssel követel. Így biztos lehetett benne, hogy akciója sikeres lesz, bármennyi aláírás is gyűlik össze, a megegyezést a saját eredményének nevezheti.

Folyamatosan bővít a gyár
Mészáros Zsolt

Úgy tudjuk, hogy a Falco már februárban megkereste a szombathelyi városvezetést azzal, hogy vasúttal akarják szállítani a faanyagot a gyárba, és ezért vasúti vonalat akarnak kiépíteni, és több területet megvásárolni a gyár körül. Meg akarják venni a Sági utcának a Vépi úttól a gyárig tartó szakaszát, a Kolozsvár utcának a Szabadka utcától a gyárig vezető részét és még három ingatlant. Ezeket az utcákat később a forgalomtól nem elzárt útként akarják működtetni, a vasúti vonalat pedig a Sági utca hosszában építenék ki.

A Falco-gyár mindent meg akar venni

A gyár azt is közölte a városvezetéssel, hogy kész a környéken élők problémáinak megoldására. Szerintük a következő 5-10 évben meg kell vásárolni a Pick lakótelep ingatlanainak többségét, és ehhez forrásokat is ígér az önkormányzatnak. Megjegyezték, hogy ha a lakók többsége támogatja az elképzeléseket, akkor ezeket a területeket át kell minősíteni ipari területté.

Nem nyugtatta meg az embereket a márciusi lakossági fórum
Garai Antal Atom

Úgy tudjuk, azt is megígérték, hogy a Falco-gyár potenciális vevője lesz telekáron ezeknek az ingatlanokat, és azok zöldövezetként szolgálnak majd a jövőben. Állítólag azt is kérték, hogy az önkormányzat a Falco-gyárral közösen tartson lakossági fórumot. Ahogy írtuk már mindezt februárban, valószínűleg ennek a következménye volt a márciusi barátkozós fórum Elsöpörte a lakossági harag a barátkozós Falco-gyáras lakossági fórumot 2015. March 26. 22:27 , de azon a gyár képviselői nem voltak jelen.

Mi tesszük hozzá, hogy a gyár már vásárolt meg lakóházat a környéken, egy márciusi esetről Megveszi a közelben lakók házait a szombathelyi Falco-gyár? 2015. March 06. 15:09 biztosan tudunk. Akik azonban nem egyezkednek, azokat bíróság elé viszik A Falco-gyár beperelte, a bíróság felmentette a tiltakozó lakót 2015. September 22. 16:25 .

Ha mindez így történt, akkor Hende a háttéralkukból politikai marketinget csinált, és az aláírásgyűjtős ügyből csak jól jöhet ki.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet