A Falco-gyár beperelte, a bíróság felmentette a tiltakozó lakót

Tóth János többször is felszólalt a környezetszennyezés miatt, a gyár bíróság elé citálta. Ma felmentették.

Az elmúlt években többször is felszólalt a lakók nevében a Pick-telepen tapasztalt légszennyezés ellen a telepen élő Tóth János. Többször kért szót a közgyűlésben is, és minden, a témával foglalkozó eseményen megjelent.

Rágalmazás miatt perelték be

A gyár végül beperelte Visszavág a Falco-gyár: Túl sokat nyeltek már a lakók miatt 2014. September 05. 11:51 , mégpedig rágalmazás miatt. A Szombathelyi Járásbíróság ma hozta meg ítéletét, ebben Tóth Jánost elsőfokon felmentették a vádak aló. Úgy tudjuk, a bíró 40 percig indokolta az ítéletet, a per egyébként még tavasszal kezdődött, és sok tanút, szakértőt is meghallgattak.

Tóth János az LMP-s demonstráción
Garai Antal Atom
A sok eseményből, amin Tóth résztvett, kettő miatt jelentette fel őt a gyár. Az első egy LMP-s demonstráció Már forgács-eső is hullik a Falco-gyár miatt – meddig szívjuk még? 2014. April 14. 14:36 volt, Tóth itt is felszólalt, erről videofelvétel is készült. Tóthot azért a mondatáért jelentették fel, hogy

a Falco szennyezi a környezetét

.

A második eset tavaly augusztusban egy MSZP-s sajtótájékoztató Égetőművet épít a Falco Szombathelyen? 2014. August 04. 18:10 volt, ahol a lakók nevében megismételte korábban elmondott véleményét, és a Falco-gyár ezt rágalmazásnak nevezte.

Az ítélet nem jogerős, a gyár fellebbezett az ítélet ellen. Tóth János jogi képviseletét egyébként Czeglédy Csaba látta el ingyenes jogsegély keretében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál