Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Az ellenzékre többen szavaznának most, mint a Fideszre

Öt százalékpontot nőtt az együttes támogatottságuk.

A Publicus Intézet a Népszava megbízásából március 5-10 között 1009 fő megkérdezésével készített országos reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát.

Az eredmények alapján

 • a Fidesz-KDNP támogatottsága nem változott, így 29 százalék .
 • az MSZP támogatottsága a múlt havi egy százalékpontot növekedés után nem változott, 8 százalék .
 • a Jobbik elmozdult a mélypontjáról, egy százalékpontos növekedéssel, támogatottsága 7 százalék .
 • a DK változatlan, ebben a hónapban is, 9 százalék.
 • a Momentum esetében már harmadik hónapja tart a változatlanság, így 8 százalék a támogatottsága.
 • Forrás: Publicus Intézet

 • Az LMP támogatottsága egy százalékpontot növekedve, 2 százalékos ,
 • a Kétfarkú Kutya Párt é változatlan, így 1 százalékos .
 • A Mi Hazánk Mozgalom a támogatottsága is 1 százalék .
 • A bizonytalanok aránya két százalékpontot csökkenve 35 százalék .
 • Forrás: Publicus Intézet

  A 2019-es októberi önkormányzati választásokon együttműködő ellenzéki erők összesített támogatottsága az elmúlt három hónapban folyamatosan, összesen 5 százalékpontot növekedett, így 34 százalék . Míg a Fidesz támogatottsága stagnált, és 29 százalékos .

  Így az összes megkérdezett körében hibahatáron túlra növekedett a különbség a két oldal között .

  Forrás: Publicus Intézet

  Módszertan

  A kérdőíves vizsgálatot 2020. március 5 – 10 között a Publicus Intézet készítette az ország felnőtt népességét reprezentáló 1009 fő megkérdezésével, a Publicus Országos Omnibusz részeként. A mintavételből eredő torzulások a KSH Népszámlálás 2016 adatain alapuló súlyozással korrigáltak. A felmérésbe bevont személyek nem, életkor, iskolai végzettség, továbbá országosan régió és településtípus szerinti összetétele megbízhatóan reprezentálja a hazai lakosság hasonló ismérvek szerinti összetételét.

  Az adott mintanagyság mellett a vizsgálatból nyert adatokról 95 százalékos biztonsággal állítható, hogy kutatásonként legfeljebb +/-3,1 százalékponttal térnek el attól, amit az összes 18 éves vagy idősebb magyar lakos megkérdezésével kaptunk volna. Ez a mintahiba azonban nagyobb akkor, ha egy megoszlást nem a kérdezettek összességére, hanem annak kisebb alcsoportjára adunk meg.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet

  Tovább az oldalra