Kormányzati hackelésekre figyelmeztet a Google

Érdemes rá figyelni.

A Google globálisan több mint tizenkétezer felhasználót figyelmeztetett az év harmadik negyedévében, hogy kormányzati támogatású hackelési kísérletek történtek fiókjuk ellen. - írja a hvg.hu . - A Google veszélyelemző csapata (Threat Analysis Group, TAG) a napokban tette közzé jelentését azzal kapcsolatban, hogy kormányzati hátterű hackerek próbáltak hozzáférni több ezer felhasználó Google-fiókjához.

Elsősorban hitelesítő adathalász e-mailekkel támadtak, megpróbálva rávenni a kiszemelteket, hogy adják ki az adataikat. A Google egy példát is említ, egy biztonsági figyelmeztetés jön a „Goolge”-től, aminek a lényege, hogy a felhasználó egy linkre kattintva adja meg jelszavát. A Google TAG mintegy 50 ország 270, kormányok által támogatott hackercsoportjait követi, akik elsősorban újságírókat, aktivistákat támadnak, vagy összehangolt dezinformációkat terjesztenek.

Elsősorban aktivistákat, újságírókat, politikai döntéshozókat támadnak a hackerek, de olykor „civilek” is áldozatul eshetnek, és ők is kaphatnak figyelmeztetést a keresőóriástól. Megijedni nem kell, viszont érdemes további lépéseket tenniük fiókjuk védelme érdekében. A magas kockázatú felhasználókat viszont arra ösztönzi a Google, hogy jelentkezzenek az Advanced Protection Programba, ami hardveres biztonsági kulcsokat használ, és a lehető legerősebb védelmet kínálja az adathalászattal és a fiókfeltörésekkel szemben.

Sötétben bujkáló
Enquire.my
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech