Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy hét, két fesztivál, három díj

Ismét rangos elismerésekben részesült a szombathelyi Boros–Horváth filmes páros.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Komlón megrendezett Hét Domb Filmfesztivál ismeretterjesztő kategóriájában első helyezést ért el Boros Ferenc és Horváth Zoltán Élmények (b)irodalma című, dr. Fűzfa Balázs élményközpontú irodalomtanítási módszerét bemutató filmje.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A szombathelyi alkotókat a dokumentumfilmes kategóriában is színpadra szólították, ahol a szendiszűcs című portréfilmjük harmadik helyezett lett.

Az egyhetes seregszemlére 151 alkotást nyújtottak be, ezek közül 60 került a versenyprogramba, ahova a szombathelyiek két alkotását is beválogatták. A zsűrit Sára Sándor Kossuth-díjas, Rófusz Ferenc Oscar-díjas és Ternovszky Béla Balázs Béla-díjas filmrendezők alkották. A fesztivál fővédnöke Hoppál Péter, kulturális államtitkár a szeptember 23-án zajlott díjátadón elmondta, hogy

a versenyprogramba került 60 film bármelyik közép-európai filmfesztiválon rangos mezőnyt jelentene, a fesztivál a szervezése, a helyszíne, a zsűrije és a közönség érdeklődése okán is folytatásra méltó

.

Rófusz Ferenc az Oscar-díjas Légy című animációs film rendezője az Élmények (b)irodalma című filmet és annak alanyát, Fűzfa Balázst is méltatta. Véleménye szerint elismerésre méltó az a szakmai fanatizmus, amellyel az irodalomtörténész az új oktatási, pedagógiai módszerek bevezetéséért küzd.

Boros Ferenc és Horváth Zoltán egy héttel korábban, a Zalaegerszegen megrendezésre került Göcsej Filmszemlén is elismerésben részesült. Ott a 90, 19, 9 – Fekete Iván a Gulágon című filmjük nyerte el a fesztivál dokumentumfilmes kategóriájának első díját. Az alkotók (többször Kozma Gáborral kiegészülve) az elmúlt 13 évben több mint 60 országos és nemzetközi filmes díjat gyűjtöttek már össze.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kultúra

Hirdetés