"A kerékpáros úgyis arra megy, amerre akar" - Tényleg kéne még bicikliút a Fő térre?

Ismét felmerült, hogy a szombathelyi Fő téren hosszában is lehessen biciklizni. Videónkban megnéztük, kinek lenne ez jó, és kinek nem.

A legutóbbi szombathelyi városi közgyűlésen Mégis lehet majd biciklizni a szombathelyi Fő téren, hosszában is? 2022. May 26. 10:48 több képviselő is kiállt amellett, hogy ki kellene jelölni egy kerékpárutat a Fő tér hosszában, azaz kelet-nyugati irányban is. Az ötlet mellett azzal érveltek, hogy a kerékpárosok amúgy is áthajtanak a téren, egy kerékpárúttal viszont egy sávba lehetne terelni őket.

Az ellenzők arra hívták fel a figyelmet, hogy a tér a sétálóké, sokan mennek ki kisgyerekkel, így fokozott balesetveszélyt jelentenének a biciklisek.

A Nyugat közlekedési szakértője viszont kifejezetten ellenzi, hogy bővítsék a kerékpárosok lehetőségeit a Fő téren:

A szombathelyi Fő tér kerékpáros közlekedése régóta vita tárgya, tavaly nyáron írtunk is róla A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így? 2021. July 27. 19:22 . A Fő téren az észak-déli irányban, ami a rövidebb szakasz, van kerékpárút a városházától egészen a Széchenyi és Kőszegi utcákig.

Kelet-nyugati irányban, vagyis a Fő tér hosszában viszont nincs kerékpárút, ha valaki arra halad, akkor vagy kerülnie kell A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így? 2021. July 27. 19:22 , vagy tolnia kell a biciklit.

Tavaly megkérdeztük olvasóinkat is az ügyről, többség engedélyezné Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút 2021. July 31. 07:14 az észak-déli kerékpárutat, de sokan szavaztak úgy, hogy teljes egészében ki kellene tiltani a Fő térről a bicikliseket.

A májusi közgyűlésen végül Nemény András polgármester bejelentette, a Fő téri biciklizést a bűnmegelőzési és közbiztonsági bizottság meg fogja vizsgálni, és a szakemberek ajánlásával hozzák vissza az ügyet a közgyűlés elé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet