Mégis lehet majd biciklizni a szombathelyi Fő téren, hosszában is?

Ellenérv: az embereknek nincs önkontrolljuk, nagyon balesetveszélyes lenne.

A szombathelyi Fő tér kerékpáros közlekedése régóta vita tárgya, tavaly nyáron írtunk is róla A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így? 2021. July 27. 19:22 . A Fő téren észak-déli irányba, ami a rövidebb szakasz, van kerékpárút a városházától egészen a Széchenyi és Kőszegi utcákig.

Mészáros D. Zsolt

Kelet-nyugati irányban, vagyis a Fő tér hosszában viszont nincs kerékpárút, ha valaki arra halad, akkor vagy kerülnie kell A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így? 2021. July 27. 19:22 , vagy tolnia kell a biciklit. Megkérdeztünk egyközlekedési szakértőt, aki ellenezte, hogy a Fő tér hosszában is lehessen biciklizni, olvasóinkat is megszavaztattuk.

A többség engedélyezné Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút 2021. July 31. 07:14 az észak-déli kerékpárutat, de sokan szavaztak úgy, hogy teljes egészében ki kellene tiltani a Fő térről a bicikliseket.

A mai városi közgyűlésen Takátsné Tenki Mária (Fidesz) hozta fel, hogy a Fő téren nagyon sokan kerékpároznak, és ez balesetveszélyes. Javasolta, hogy egy szűk sávot jelöljenek ki a tér hosszában is, mert senki sem tudja megakadályozni, hogy abba az irányba is biciklizzenek. Ugyanakkor kérte, hogy fokozottabban ellenőrizzék a biciklisforgalmat a Fő téren.

Koczka Tibor (Pro Savaria) is javasolta, hogy vizsgálják meg a kérdést, és a következő ülésre készítsenek előterjesztést az ügyről. Horváth Gábor (Fidesz) viszont határozottan ellenezte, hogy tovább bővítsék a biciklisek lehetőségeit a Fő téren, ugyanis most is rendszeresen alakulnak ki a balesetveszélyes helyzetet.

Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely), a Bűnmegelőzési, Közbiztonsági és Közrendvédelmi Bizottság elnöke azt kérte, hogy ne döntsenek ilyen gyorsan az ügyben. Javasolta, hogy az általa vezetett bizottság vizsgálja meg az ügyet, szakemberek bevonásával. Szerinte ebben az ügyben nem a képviselőknek, hanem a szakembereknek kellene dönteniük.

Nemény András polgármester kijelentette, a Fő téri biciklizést a bűnmegelőzési bizottság meg fogja vizsgálni, és a szakemberek ajánlásával hozzák vissza az ügyet a közgyűlés elé.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech