Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folyamatos áramkimaradások miatt áll a bál a szombathelyi Parkerdő Lakókertben

Hűtők, mosógépek, routerek bánják a napi legalább egy, de van, hogy több áramszünetet, ami még akkor is biztos, amikor viharnak híre-hamva sincs.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nemrég kereste fel lapunkat egy olvasó, aki párjával nemrég költözött a szombathelyi Szent II. János Pál pápa körútra. Mi tagadás, egy szép, nyugodt és modern környékről van szó, így nem meglepő, hogy a családalapítás apropóján a Parkerdő Lakókert mellett tették le a voksukat.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

De persze ez mind túl szép volt, hogy igaz legyen. Hamar kiderült, hogy komoly problémával küzdenek az ott lakók már jó ideje. Ez pedig a napi biztossággal megjósolható minimum egy, de inkább többszöri áramszünet, ami mellett a szokásos parkolási problémák eltörpülnek.

„Ekkor még nem is sejtettük, hogy ilyen alapvető problémák vannak, mint mondjuk a parkolás, de ez még kívülről látszott, szóval elfogadtunk, ilyen szempontból szerencsések vagyunk, azonban arra álmainkban sem gondoltunk, hogy egy ilyen viszonylag modernebb, új lakóparkban mindennapos az áramszünet úgy, hogy viharnak híre-hamva sincs. Esetleg tényleg nagyobb viharnál, felhőszakadásnál megértem, hogy gond van, vagy valahol áthúz az áram, így leold egy-egy főbiztosíték, de nyugalmi helyzetben, rendes időjárási körülmények között nem” – panaszolta olvasónk.

Parkerdő lakópark
Tánczos Mihály

Rövidesen aztán elkezdték faggatni a régebb óta ott élőket és találtak egy aktív Facebook-csoportot is. A szomszédok pedig nem éppen jó hírrel szolgáltak, ugyanis azt mondták, hogy ez sajnos mindennapos, az E.ON pedig nem tesz semmit. Olvasónk viszont elhatározta, hogy igenis tenni fog azért, hogy megoldódjon a probléma, így minden egyes áramszünetet, amit csak érzékel, azonnal bejelentek – és erre buzdít mindenki mást is.

„Régebbi eseteket figyelembe véve volt, aki írta, hogy a hűtője, mosógépe bánta, többeknek a routere ment tönkre. Van, akinek az E.ON azt válaszolta, használjanak szünetmentes egységeket, de ez a XXI. század. A teljes házamat szünetmentessel kellene védenem, mert az kb. 1,5 millió forint lenne, és kb. 5 évig működhetne megfelelően, utána új akkumulátorok kb. ugyanannyiért? Szerintem ez nonszensz...” – mesélte, majd hozzátette, hogy a lakókert jogi képviseletével aláírásgyűjtésbe kezdtek és ha minden igaz, elindult a tömeges panaszbejelentés is az E.ON felé.

Garai Antal Atom

A probléma kapcsán felkerestük mi is az E.ON-t, sajtósuk pedig azt válaszolta, hogy lakossági bejelentéseken keresztül természetesen ők is értesültek a hibáról, amit ki is vizsgáltak és megtették a szükséges lépéseket.

Így szól az E.ON válasza:

Ennek megfelelően szakembereink rendkívüli hálózatbejárást végeztek, hogy megtalálják az ismétlődő rövid áramszünetek okát. Eszerint a rövid, 1-2 másodperces áramszüneteket részben berepülő madarak, illetve egy oszlopra felkúszó növény okozták. Annak érdekében, hogy a javítás ne járjon további kellemetlenséggel ügyfeleink számára, a munkálatokat speciális technológiát alkalmazva, feszültség alatt végezték el.

Ezen beavatkozások után a rövid idejű áramszünetek száma jelentős mértékben csökkent. Mivel azonban a lakópark területén azóta újabb üzemszünetek is előfordultak a lakossági bejelentések alapján, kollégáink a következő napokban ismét rendkívüli hálózatbejárást végeznek az érintett terület teljes vonalán, és ahol szükséges, elvégzik a beavatkozásokat annak érdekében, hogy ügyfeleinknél zavartalan legyen az áramellátás.

Bízunk abban, hogy ezek az intézkedések ügyfeleink megelégedésére szolgálnak. Kollégáink minden tőlük telhetőt megtesznek a probléma mielőbbi megoldásáért, és ezúton is köszönik az érintett lakók megértését, türelmét.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés