Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Fotó- és filmpályázatot hirdet a Berzsenyi Dániel könyvtár

Általános- és középiskolások, illetve felsőoktatásban tanuló diákok nevezhetnek.

A Máskép(p) elnevezésű helytörténeti fotó- és filmpályázatot 2016-ban írta ki először a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár.

Akkor még kifejezetten Szombathelyet bemutató fotókat és filmeket vártak a diákoktól, rá két évre viszont már egész Vas megyéből várták az alkotásokat.

A pályázóknak az a feladatuk, hogy bemutassák közvetlen környezetüket, felhívják a figyelmet a változásokra, ezzel kapcsolatban esetlegesen pozitív vagy negatív véleményt fogalmazzanak meg.

A bírálatnál fontos szempont, hogy a fotó vagy film tükrözze az alkotó egyéniségét. Kreatív, egyedi, speciális nézőpontú alkotásokat várunk – olvasható a könyvtár közleményében.

További fontos tudnivaló még, hogy műfaji megkötés nincs, ahogy nevezési díj sincs és egy pályázó mind a két kategóriában nevezhet. A beküldés határideje december 11.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeljük. Az alkotásokat 2021. februárjában a könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában és közintézményében vándorkiállítás és vetítés keretében mutatjuk be – áll a felhívásban.

A felhívás, a pályázati feltételek és a nevezési lap egyébként már megtalálható a könyvtár honlapján is.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra