Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Még három cég száll be a szombathelyi fűnyírásba

A városvezetés abban bízik, hogy így gyorsabb és hatékonyabb lesz a fűnyírás. Viszont kevesebbet költenek rá, mint tavaly.

Megszületett a megállapodás arról, hogy ki segít be a Szomparknak a fűnyírásban – olvasható a város hivatalos oldalán lévő polgármesteri javaslatban.

Még február elején írtunk Plusz 30 milliót tesz bele a szombathelyi önkormányzat a zöldterületek gondozásába February 02. 07:35 arról, hogy a városvezetés a zöldterületek gondozásával megbízott Szombathelyi Parkfenntartási Kft. (Szompark) mellett a SZOVA-t és a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Féhe Nonprofit Kft-t is be akarja vonni a tevékenységbe.

Akkor nem igazán értettük a dolgot, hiszen mindkét cégnek bruttó 15-15 millió forint támogatást adott a város az idei költségvetésben, ami így nem tűnt megtakarításnak – az indoklásban egyébként a fűnyírás hatékonyságának növelése szerepelt.

Forrás: Facebook / Szombathely MJV

A parkok, füves területek állapota egyébként politikai kérdés lett Szombathelyen. A előző ciklusban az ellenzék kritizálta az akkori városvezetést a fűnyírás hiányosságai miatt, a helyzet most sem változott, csak az ellenzék és a városvezetés cserélt helyet másfél éve.

A többség szerint javult a fűnyírás minősége, sokak szerint viszont nem

Tavaly májusban, fél évvel az új vezetés hivatalba lépése után megkérdeztük olvasóinkat, látnak-e változást a város tisztaságában és a zöldterületek gondozásában.

Szavazóink többsége szerint pozitív változás tapasztalható, igaz, voltak olyanok is, akik szerint rosszabb lett a helyzet, vagy legalábbis nem változott.

A városházától megtudtuk, hogy a SZOVA és a Féhe Kft. is lehetőséget kapott arra, hogy alvállalkozókat foglalkoztasson. A Féhe Kft. élt is ezzel, lefolytatták a versenyeztetési eljárást, és azt a szombathelyi Unita Armed Company Kft. nyerte meg. Tehát ez a cég is dolgozik majd a fűnyíráson.

Az Unita Armed Company Kft. nem ismeretlen számunkra, ők voltak azok, akik tavaly április elején három nap alatt lefertőtlenítették Három nap alatt fertőtlenítették az összes helyijáratos buszmegállót Szombathelyen 2020. April 09. 12:05 az összes szombathelyi buszvárót.

Nemény András polgármester azt a javaslatot tette a képviselőknek, hogy mindkét cég (SZOVA, Féhe) támogatását emeljék meg újabb 4-4 millió forinttal, és támogassák, hogy a Féhe Kft. megkösse a nyertes ajánlattevővel, a szombathelyi Unita Armed Company Kft-vel a szerződést a fűnyírásra.

A munkát eddig egyedül végző Szompark tavaly 508 millió forint támogatást kapott az önkormányzattól. Az idei költségvetésben 340 millió van betervezve a cégnek, azzal, hogy ha a város megkapja az igényelt kormányzati kompenzációt, Lehet, hogy kap kormányzati támogatást Szombathely, de lehet, hogy mégsem March 09. 19:08 akkor ezt 90 millió forinttal kiegészítik.

Így az önkormányzatnak a két cég bevonása után 378 millióba kerül az idén a fűnyírás, ami 130 millióval kevesebb, mint tavaly. Legalábbis kormányzati kompenzáció nélkül.

Ha azzal együtt számolunk, akkor pedig 468 millióból, de ebből 90 milliót a kormány adna hozzá. Viszont még így is kevesebből jönne ki a fűnyírás, mint egy évvel korábban.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra