Futóműgyilkos vasúti átjáró bosszantja az autósokat Körmenden

De megvan a megoldás.

Temérdek olvasói panasz érkezik szerkesztőségünkbe nap, mint nap. A legtöbb Szombathelyről, de olykor a megye más településeiről is. Most éppen egy körmendi probléma miatt írt egy olvasónk.

„A helyszín Körmend, az ADA-nál lévő, már régóta nem működő vasúti átjáró. Siralmas az állapota, elég rajta kíméletesen áthaladni az autóval. Kb. 2 hete 'foltozták', tartott talán 2 napig a nem jó, hanem jobb állapot. Az autók futóművét jelentősen károsítja. Jó lenne felhívni a város figyelmét, hogy valamit kezdjenek már vele, és bírja is rendesen” – panaszolta olvasónk, aki egy fotót is mellékelt.

Olvasó

Mi pedig azonnal meg is kerestük a körmendi önkormányzatot, hogy tudnak-e a problémáról, ők végzik vagy végeztetik az olvasó által említett „foltozást”, illetve hogy mi a tervük hosszútávon a probléma orvoslására.

Válaszukban azt írták, hogy nem ismeretlen előttük a probléma, de nem az önkormányzathoz tartozik a vasúti átjáró, így annak karbantartása és felújítása sem az ő feladatuk, hanem a GYSEV Zrt.-é, ugyanis ők a tulajdonosok.

„Bebes István, Körmend város polgármestere egyébként az elmúlt időszakban több alkalommal is jelezte a GYSEV vezetése felé a probléma meglétét, melynek orvoslása reményeink szerint minél hamarabb megtörténik” – tudtuk meg.

Így hát elküldtük kérdéseinket a GYSEV-nek is, ahonnan már kicsit hosszabb idő múlva érkezett a válasz. Mint írják, az érintett vasúti átjáró a Körmend – Zalalövő vasútvonal és a 8-as számú főút kereszteződésében található és az ő megoldási javaslatuk az átjáró teljes felszámolása lenne.

„Ezt kezdeményeztük az illetékes hatóságnál, benyújtottuk a megszüntetéshez szükséges terveket. Amint a szükséges hatósági engedélyt megkapjuk, az átjáróból szakembereink eltávolítják a vasúti pálya elemeit, és leszerelik a sorompót, a vasúti pálya helyén pedig folyamatos aszfaltborítású utat alakítanak ki” – közölte a vasúttársaság.

A megoldás tehát megvan, de ez még idő. Addig is viszont, amíg nem kezdhetik meg ezeket a munkálatokat, 30 km/órás sebességkorlátozás van érvényben a vasúti átjáróban és igyekeznek elvégezni a szükséges karbantartási munkálatokat is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem