Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Futóverseny volt Szombathelyen, mintha nem volna járvány (Frissítve)

Csak ámulunk és bámulunk. A versenyt a MASZ (Magyar Atlétikai Szövetség) rendezte.

Olvasónk készítette a képeket, és mellékelt hozzá pár sort is. Nincs mit hozzá tenni:

„A mai napon a szombathelyi Csónakázó tó parkjában (az uszodával szemben) futóverseny zajlik, jelenleg éppen a gyermek versenyszámok. Készítettem néhány képet (ezeket csatoltam), amiken látszik, hogy se a szervezők, sem a nézők nem hordanak maszkot (a környéket biztosító rendőrök sem, de erről nem mertem képet készíteni), 50-70 fő áll egy rakáson távolságtartás nélkül. Mindez gondolom egy bejelentett rendezvény.

Szombathelyi futóverseny
olvasó

Nem értem, hogyan lehetséges ez, két nappal az új, szigorú korlátozások bejelentése után és bevezetése előtt. Ezek a gyerekek hétfőtől nem mehetnek iskolába, a boltok nem nyithatnak ki és gyakorlatilag a házból kilépve maszkot kell majd hordanunk. Hogyan (és kik) engedélyezhették egy ilyen rendezvény megtartását most, mikor mindenhol csak a növekvő számokról lehet hallani? Avagy szép magyarul: minket vesznek hülyére, vagy a vírust? Talán Önök tudnak erre választ adni/keresni. Számomra ez teljesen felfoghatatlan.”

Szombathelyi futóverseny
olvasó

Időközben utánajártunk, s kiderült, a versenyt a MASZ (Magyar Atlétikai Szövetség) rendezte. A Mezei Futó Liga 3. fordulója volt ez (Megoldás Kft. Kupa), újonctól junior (U20) korosztályok számára. Országos verseny tehát, amelynek március 1-én zárult a nevezése, még a zárások előtt. Voltaképp a verseny is a zárás előtt volt, amivel baj nincs, ilyet lehet tartani. A baj az eredményhirdetésnél kialakult tumultuózus jelenetekkel volt. Mindezt a tisztánlátás miatt fűztük hozzá.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra