A SZOVA rendbe tette az egyik parkolót a Derkovitson, majd jött az MVM és jól feltörte az aszfaltot – Frissítve

Gázvezetéket cserélnek, ami persze kell, nehogy baj legyen. De vajon kisiklott valahol a kommunikáció, vagy valami más áll a háttérben? – kérdezi olvasónk.

Érdekes jelenségre hívta fel figyelmünket egy olvasónk a minap. Mint írja, a lakótelepen élő, közlekedő, dolgozó, átutazó emberek értetlenül állnak az előtt, ami most a Bem József utca 11. melletti parkolóban történik. „Az ember nem tudja eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen” – teszi hozzá.

Történt ugyanis, hogy a SZOVA Zrt. néhány héttel ezelőtt megkérte a parkolót használó autósokat, hogy egy napra hagyják szabadon a parkolót, hogy ki tudják takarítani és újra tudják festeni az elkopott útburkolati jeleket. Ezt el is végezték akkor, július 14-én a Facebookon is beszámoltak róla.

SZOVA Nonprofit Zrt.

„A parkoló tényleg teljesen megújult, szép, rendezett lett!” – teszi hozzá olvasónk elégedetten.

A furcsaságok csak ezután kezdődtek.

Múlt héten ugyanis megjelent a gázszolgáltató, az MVM Égáz-Dégáz Földhálózati Zrt. és lezárta a parkolót, hogy elkezdje a régi vezetékek cseréjét. Erről lapunk is beszámolt. Gáz-rekonstrukciós munkákat végeznek a Derkovitson, Szombathelyen 2023. August 01. 19:51

Gázvezeték
Kattints még több képért a munkálatokról!
Mészáros D. Zsolt

„A mai nap folyamán már fel is vágták a parkoló burkolatát. Ennek örülünk, mert a felújítás, fejlesztés mindig mindenkinek nagyon jó hír. A baj csak azzal van, hogy miért nem tudja a két szolgáltató ezt megbeszélni egymással?” – tette fel jogosan a kérdést olvasónk.

Mi pedig továbbítottuk ezt a kérdést az MVM-nek és a SZOVA-nak is, utóbbitól pedig már meg is érkezett a válasz.

Mint írják, a SZOVA és az önkormányzat is tudott a gázművek tervezett munkálatairól, de

az eredeti tervek szerint nem érintették volna a parkolót.

Amikor azonban elkezdték a munkákat, kiderült, hogy nagyobb területen kell dolgoznia a gázszolgáltatónak a vezetékek lefektetéséhez.

„Így egy parkolóhelynél a munkálatok érintik az új felfestést is. A gázszolgáltató a területet a munkák befejeztével úgy fogja visszaadni, ahogyan azt átvette: az érintett parkoló felfestését elvégzi” – közölték.

Cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz az MVM-től, amint reagálnak, frissítjük írásunkat.

Mészáros D. Zsolt

Sok panasz, egyre gyakoribb gázszivárgások

Mint augusztus elsején írtuk, Gáz-rekonstrukciós munkákat végeznek a Derkovitson, Szombathelyen 2023. August 01. 19:51 az elmúlt időszakban egyre gyakrabban fordultak elő gázszivárgások és megsokasodtak a lakossági panaszok is a Szűrcsapó, illetve a Bem József utcából, ezért is volt szükség a gázvezetékcserére.

Elsőként a bekötővezetékeket, majd a főgerincet cserélik ki a szakemberek, a munka nagyját pedig remélhetőleg szeptember 1-jéig el is végzik. Horváth Soma városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, valamint az érintett körzet képviselője ugyanis azt kérte, hogy legalább a bekötővezetékeket cseréljék ki az iskolakezdésig, mivel ez érinti a járműforgalmat is. Illetve azt is kérte, hogy addigra minél szélesebb területen állítsák helyre a felbontott területek aszfaltrétegét.

A munkák időszakos korlátozásokkal járnak: 2023. augusztus 7-től a Bem József utca 11-nél az útszakasz félpályás marása és bontása miatt jelzőlámpás forgalomirányítás van.

A városban betervezett további gázrekonstrukciós munkálatokat természetesen legkésőbb a fűtési szezon kezdetéig igyekeznek elvégezni, de ezt befolyásolhatják az időjárási körülmények.

Frissítés: Az MVM válasza

Tervezett rekonstrukciós munka zajlik Szombathelyen a Derkovits lakótelepen, a Bem-Paragvári-Szűrcsapó utcák által határolt területen, amely során 1 km elöregedett gázvezetéket cserél ki az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt., annak érdekében, hogy a következő 50-70 évben is üzembiztosan szolgáljuk ki a környéken élőket. A kiviteli munka rendelkezik minden szükséges hatósági engedéllyel.

A munkaterület helyreállítása során mind a zöldterületeket, növényeket, mind a szilárd burkolatokat helyreállítjuk; az aszfaltozott területeket jobb minőségben, nagyobb felületen. A helyreállítás része lesz a forgalmat segítő, szabályzó útburkolati jelek felfestése is, így az érintett parkolóban is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem